Marit haar zwarte duivin NL19-7009966 3e nationaal midfond lady's League


NL17-1569274 NIFFOU, 19e duif nationale kampioenschap Vitesse








Tongeren, net naast het podium

De voorlaatste..

Ook op de natour blijven er (te) veel duiven achter, oud en jong!? Tuurlijk bij de één meer dan bij de ander, maar over het geheel is het gewoon te veel. Het is de trend dit jaar, geen leuke maar helaas wel werkelijkheid.

Over de 4 natourvluchten zijn er bij ons nog 7 zoekende, ook dat is te veel! En het zal toeval zijn maar bij ons zijn het op ééntje na allemaal duivinnen die achter blijven. Dat is een beetje geluk bij een ongeluk, juist de doffers moeten flink aangevuld worden en voor wat betreft de duivinnen.. daar hebben we gelukkig twee handen goeie van in het vlieghok.

De vlucht ging naar Tongeren (282 KM) en de voorspellingen waren niet best.. Dit in combi met het feestje vrijdag van mijn verjaardag, is besloten om alleen de “ oudere” jongen mee te doen. We hebben 30 uitgezocht en goed genoeg bevonden om in te zetten voor de vierde natourvlucht. (tijdens het inkorven bleken het er trouwens 31 te zijn, leeftijd zullen we maar zeggen)

 

Voor de tweede week oprij een late lossing, en dat zijn niet onze beste vluchten..

Ondanks de wind op de staart zorgde de regen er voor dat de duiven zeer onregelmatig vielen, geen koppeltjes duiven maar verdwaasde eenlingen. Onze junioren vielen goed, de drang naar huis is al iets minder maar nog steeds groot genoeg om van de aankomsten te genieten.

De uitslag van TONGEREN tegen 167 duiven van 10 liefhebbers is geworden 4e , 7e , 9e , 10e , 12e , 19e , 24e  en 33e Onze aangewezen raken geen papier deze keer. Met 8 duiven in de punten is dat een percentage van 26%.

In het rayon,  tegen 1125 duiven van 57 liefhebbers beginnen we met de 45e , 61e  , 81e enz..

Het was een echte vlucht voor de natour specialisten, en die hebben deze kans met beide handen gepakt. Geweldige uitslagen, vroege duiven en mooie series! Ondanks dat we dik en dik zijn verslagen door de specialisten zijn we wel erg tevreden. Onze junioren doen het goed, en als je het mij vraagt dan doen ze het zelfs heel goed 👍🙂

Net als afgelopen week was onze eerste duif een jong geboren uit samenkweek met Team Roording.

# De Team Roording duiven voelen zich goed op de hokken

 

 

 

Goud op Venlo

Daar gaan ze..

En dat was nummer drie..

Op het programma stond de 3e natourvlucht vanuit Venlo, door de lucht in een rechte lijn 205 KM tot aan de hokken in Heiligerlee. De duiven hadden een goede week achter de rug, er was niets te klagen voor wat betreft trainen en of het eten. Alles volgens het boekje zullen we maar zeggen.

De zaterdag beloofde een ‘schiere’ dag te worden met alleen in het Noorden wat bewolking.. Het was lang geleden dat we op zaterdag zo’n mooie dag hadden in het Noorden, bij het opstaan was het al prachtig mooi duivenweer! De voorspellingen waren in één woord ruk, bij ons prachtig weer en in het Zuiden potdicht. Na wat frustratie om de berichtgeving (nader bericht om 10:00 uur om 11:00 uur om 12:00 uur enz. enz..) Was het om 15:00 uur goed genoeg om te kunnen lossen, en achteraf gezien was het een prima beslissing natuurlijk.

Het nadeel van deze late lossing is dat de jonge duiven erg dorstig zijn, er maar weinig tijd is om thuis te komen (de achterblijvers) en latere jongen gooien veel dons als ze te lang in de mand verblijven. Voordeel is wel dat ze geen extra nacht over hoeven zitten.

Alles stond allang klaar natuurlijk dus het was heerlijk relaxed wachten op de duiven, de eerste melding vanuit afdeling 11 gaven een redelijke snelheid aan. Dat onze duiven dit niet gingen halen was wel duidelijk.

Het duurde tot een paar minuten voor zes tot de eerste duif zich boven de hokken melde, in z’n eentje en uit de verkeerde hoek. Redelijk snel op de antenne en de klok gaf aan dat het de eerst getekende was, knappe duif! Een jonge doffer uit onze Kevin (3x eerste in één seizoen) x een rechtstreekse Lambrechts duivin van Albert Roording. Een samen-kweek jong dus!

De duiven vallen prima! Komen goed naar huis en in no time is de helft terug, bij het uitlezen van de klokken missen er nog 5 van de 44.

 

De uitslag van VENLO tegen 320 duiven van 17 liefhebbers is geworden 1e , 3e , 11e , 15e , 16e , 17e ,  25e, 26e, 27e , 28e , 31e , 36e , 37e , 47e, 50e , 51e , 52e , 53e , 58e , 68e , 72e en 73e Onze aangewezen op plek 1 en op plek 47 (nestbroers), Met 22 duiven in de punten is dat een percentage van 50%.

In het rayon,  tegen 1404 duiven van 66 liefhebbers beginnen we met de 18e , 35e  , 54e , 72e , 81e , 82e enz..

3 weken op rij de eerste, en ook drie keer met een ander (Jonge) duif. Hoe trots kun je zijn!

Van deze vlucht is er één achterblijver, en dat is er eentje teveel. Helaas!

 

 

Goud op Enschede en goud op Gennep

Na een paar weken vakantie en dus even helemaal geen vluchten, mochten de junioren aantreden voor de eerste natourvlucht. Inmiddels hebben we twee vluchten gehad.. ik loop een weekje achter met schrijven.

Ruim een week voor de eerste vlucht begonnen de jeugdige mannen en vrouwen zich voor het eerst goed te tonen. Veel lawaai, goed eten en vooral ook goed trainen. Lang trainen is er bij ons niet bij, daar houden we niet zo van. Als de duiven maar graag en hard trainen, dan vinden we het prima. Het voordeel  van vakantie is wel dat de duiven iedere dag los kunnen, is het weer even slecht dan wachten we een uurtje.. als je werkt of naar school bent dan lukt dat natuurlijk niet..

Doordat er aan huis goed getraind werd konden we met africhten de sprongen wat groter maken. We zijn er twee weken voor de start 4x mee op stap geweest, laatste station was Beilen Noord. We hebben ook nog een zevental herintreders, allemaal oude doffers die in het seizoen op non actief zijn gezet. Schade, achterblijvers en onze 19-315 waarvan de pennen zijn getrokken van één vleugel. Allemaal een rugzakje zullen we maar zeggen.

 

We waren best een beetje gespannen en de nacht van vrijdag op zaterdag is minimaal genoten van de nachtrust. Je weet het maar nooit toch, voor je het weet wordt het een drama en ben je de helft kwijt.

De eerste vlucht kwam vanuit Enschede en de aankomsten waren super, bijzonder mooi om te zien. De duiven vielen aan een touwtje op de klep en liepen redelijk snel naar binnen. Van de 50 gezette duiven is er uiteindelijk één strijder verloren gegaan, jammer maar dat valt natuurlijk erg mee.

De uitslag van ENSCHEDE tegen 435 duiven van 19 liefhebbers is geworden 1e , 2e , 3e , 4e , 5e , 6e , 7e ,  8e, 11e, 18e , 38e , 39e , 41e , 42e , 43e, 61e , 62e , 64e , 76e , 104e en 109e Onze aangewezen op plek 8 en op plek 18, Met 21 duiven in de punten is dat een percentage van 42%.

In het rayon,  tegen 2164 duiven van 83 liefhebbers beginnen we met de 14e , 18e  , 31e , 32e , 36e , 38e, 39e enz..

1 t/m 8 in de vereniging! Dat maak je niet vaak meer mee, daar gaan we van genieten.

 

De tweede vlucht kwam vanuit Gennep. Een sterke Noorder wind maakte het een halve fondvlucht voor de duiven, niet normaal. Lang geleden dat de duiven onder de 1000 meter vlogen. Maar goed, stevige tegenwind is natuurlijk geen reden om de duiven niet te lossen, en dus om 8:30 uur begon de terugreis. Onze eerste duif was boven de hokken op precies het moment dat ik het had gehoopt, dat is wel het mooiste van onze sport hoor. Toen onze tweede na 9 minuten op de antenne viel wisten we al wel hoe de vlucht zou gaan verlopen. Trea heeft nog maar een grote pot koffie gezet.

Aan het eind van de dag en na het uitlezen van de klokken waren we toch wel heel tevreden, sportief gezien hebben onze duiven het prima gedaan! Keerzijde is helaas wel dat er nog vijf duiven zoekende zijn, door het slechte weer van zondag is er niets meer doorgekomen! Misschien dat er een aantal zijn binnengelopen bij echte liefhebbers en dat ze van de week nog terug komen.

De uitslag van de tweede natourvlucht, tegen 411 duiven van 19 liefhebbers is geworden 1e , 5e , 10e , 11e , 12e , 18e , 20e , 21e , 22e , 27e , 30e , 32e , 35e , 37e , 41e , 45e , 57e , 66e , 67e , 77e , 81e , 87e , 88e en 93e. Onze aangewezen op plaats 41, met 24 in de prijzen is dat een prijspercentage van 48%.

In het rayon, tegen 2036 duiven van 78 liefhebbers beginnen we met 5e , 26e , 54e , 56e , 64e enz.

Twee weken op rij de eerste spelen met een jonge duif, hoe trots kun je zijn!

 

 

 

Dochter Johnny x Safier duivin

Goud op Chalons en Champagne

NL18-1383384

Voor onze oude duiven alweer de laatste vlucht van het seizoen 2021. Het seizoen die de boeken in gaat als bijzonder.. we hebben werkelijk alle weersituaties meegemaakt, in combinatie met het vliegprogramma met voor onze duiven veel KM, was het best een lastig en soms zelfs zwaar seizoen.

En toch klagen we niet en hebben we een prima seizoen gehad, onze duiven hebben super gepresteerd. Met 12x top 10 van rayon 4 waarvan 2x de 1e , 2x de 2e en 2x de 3e. We kunnen alleen maar tevreden zijn met wekelijks mooie uitslagen.

En wat ook heel belangrijk is, we zijn begonnen met 40 vliegduiven en daarvan zijn er nog 35 aanwezig. 3 doffers en 2 duivinnen hebben de weg naar huis niet terug kunnen vinden. Ook dit is een prima resultaat.

Goud in het rayon op de laatste midfond vanuit Chalons en Champagne. Voor onze duiven een afstand van 503 KM.. net te veel voor onze sprinters als je het aan mij vraagt maar dat heb ik al vaker genoemd. Door het uitvallen van twee van onze beste duivinnen was het even zoeken naar goeie vervanging en naar ‘nieuwe’ aangewezen duiven. We hebben het hele jaar geen aangewezen gemist dus het zou jammer zijn als deze laatste de eerste zou zijn.

10 kanshebbers in perfecte conditie ingezet op donderdagavond, 8 vrouwen en 2 mannen om precies te zijn. We hebben de hele week niets bijzonders gedaan, alleen de duiven rustig gehouden. De groep zat een extra week stil en voor het merendeel zelfs al voor de derde week. We hebben gevoerd zoals we altijd voeren, volle bak en geen extra vet of iets dergelijks, gezien de trainingen was het goed!

 

Zaterdag bij thuiskomst van de duiven was het kippenvel, de aankomsten waren prachtig. En het idee dat de beste duiven van het hok weer thuis zijn en klaar zijn met dit seizoen, dat waren wel geluksmomenten hoor.

Onze eerste is een dochter van onze Johnny (Munnik) x Safier-duivin (Heremans). Prachtige duivin die al een eerste op haar naam had staan, en nu vliegt ze er een eerste in het rayon bij. Erg blij met deze duivin, en beide ouders zitten in het kweekhok J. Het verloop was prima, een echte vlucht zullen we maar zeggen. Alle duiven waren redelijk vlot weer thuis.

 

De uitslag van CHALONS EN CHAMPAGNE tegen 121 duiven van 12 liefhebbers is geworden 1e , 4e, 11e, 14e , 22e , 26e en 27e Onze aangewezen op plek 27, Toch nog een aangewezen gelukkig. Met 7 duiven in de punten is dat een percentage van 70%.

In het rayon,  tegen 520 duiven van 46 liefhebbers beginnen we met de 1e , 20e  , 71e

Grand prix NPO Noord de 7e tegen 2454 duiven.  

NL18-1383384 eerste Rayon 4 van Chalons!

 

 

 

Issoudun 3-7-2021

De laatste fondvlucht voor ons dit seioen! We hebben 4 vluchten ingezet en waren alle 4 keer dik tevreden. We vliegen er afgelopen zaterdag onderdoor.. helaas! Maar zo gek is dat ook niet natuurlijk. Er waren 9 prijzen te verdienen en met een aantal fondkanonnen in de club ben je dan al bijna kansloos.

We waren wel blij en trots op onze Youri, onze enige strijder die de 778 KM moest afleggen om weer te thuis te komen. En dat heeft hij keurig gedaan! In een kleine 13 uur was het hok bereikt, kwikfit en vol praatje melde hij zich. Een beetje eten en een slok drinken en vervolgens lekker met het vrouwtje op stok ;-) 

Gezien de kilometers en de deelname (er worden amper duiven ingezet op de fond) gaan wij geen duiven meer zetten op de laatste twee. Het is mooi west! 

Vlak na aankomst Issoudun, Youri ziet er prima uit!

Rethel 25-6-2021

de 18-376 met haar liefde Youri

En weer was het niet ‘normaal’! Deze keer zijn de duiven op vrijdag gelost..

Ik ben grote voorstander van flexibiliteit, alles voor het welzijn van onze duiven. Dat moet altijd op nummer één staan en de rest is onderschikt. Maar ik baal wel als een stekker van deze situatie, de verzorging, je werk en of je thuissituatie, en dan het gerace met onze duiven op een beetje op tijd op de losplaats te komen. Allemaal zaken die het er niet leuker op maken! Dus eigenlijk wil ik wel heel boos zijn.. alleen weet ik niet waarop? Hier kan natuurlijk niemand iets aan doen, dus zullen we het accepteren.

En weer door..

Ondanks dat de KM voor onze duiven eigenlijk te veel zijn, zijn we tevreden met het resultaat. Vooral ook omdat alle duiven weer thuis zijn. Helaas is onze 18-376 te diep gegaan en voor de dit seizoen uitgespeeld, met 7 uit 10 en een aantal keer top 10 is dat wel heel jammer. Onze tweede topduivin die is uitgespeeld..  

De duiven hebben nu (verplicht) een week extra rust, ik had ze liever op 200 km gespeeld maar wat ik wil telt niet natuurlijk. We proberen de dames nog een lapvluchtje te geven een paar dagen voor het inzetten van de laatste midfondvlucht, samen met onze junioren lijkt me wel wat.

 

Zoals gezegd deze vlucht vanuit Rethel (444 KM) op vrijdag gelost, om 9:30 uur. De wind gaf Zuid West en verder was het alles behalve goed duivenweer. Met deze omstandigheden komen de duiven niet snel op elkaar en zullen er flinke gaten vallen. Jammer maar helaas, op duiven wachten is niet altijd ontspanning ;-)

De uitslag van RETHEL tegen 116 duiven van 11 liefhebbers is geworden 4e, 19e, 21e en 22e Onze eerste was ook gelijk onze aangewezen, helaas maar één aangewezen deze week. Met 4 duiven in de punten is dat een percentage van 40%.

In het rayon,  tegen 627 duiven van 56 liefhebbers beginnen we met de 30 , 91e  

Alle duiven weer thuis!

Dinsdagavond tijdens de training van de doffers komt de 20-373 weer thuis, was achtergebleven van Munster 17-4 jl.!! Hoe is het toch mogelijk, een telefoontje is toch helemaal niet zo moeilijk.

# Onze 18-376 uitgespeeld voor 2021.. met 2x een 1e en 2x een 2e is dat een gemis zo aan het eind van dit seizoen

 

 

 

Arlon 19-6-2021

Wat hoor zo links en rechts toch veel ontevredenheid, als het niet over het één gaat dan gaat het wel over het ander.. Het is soms allemaal best begrijpelijk hoor, maar ik zou toch proberen om het leuke er in te zien en niet alleen het slechte. We doen het toch voor ons plezier? En het hoeft allemaal niet he, het mag.

En nu weer terug naar het goede ;-)

We hadden afgelopen zaterdag 2 prima vluchten, het was niet makkelijk maar prima te doen. We hebben al vaker geschreven dat de duiven het niet cadeau krijgen dit jaar. En na de afgelopen weken was het voor de duifjes wel even fijn om relatief makkelijk thuis te komen, daar waren ze wel aan toe (en wij ook). Twee vroege lossingen onder goede omstandigheden, wind op de staart en een heerlijke temperatuur. De fond kon los om 7:15 uur en de midfond is los gegaan om 9:45 uur.

Maar als eerste was er een kort vluchtje voor de Jager junioren, die hebben we gelost om 9:00 uur. Toen we thuis kwamen zat de hele meute op de rennen te wachten, twee keer rammelen en alles zat aan de voerbak. Prima training!

Na de koffie zijn we nog even de stad in geweest, even lekker wandelen en genieten van het mooie weer. Dat is het voordeel als de duiven halverwege de middag thuis komen, dan kun je rustig nog iets anders doen.

Voor de midfond hadden we 19 kanshebbers ingezet, we hadden 20 op papier maar in de hand maar 19. Bij twijfel thuis laten! (dat hebben we al wel geleerd) De duiven stonden er prima op bij het inkorven, ondanks het warme weer is er goed gegeten. We stonden al een poosje te turen toen we toch weer verrast werden door de piep van het systeem, de 18-383 was weer eens een keer geland zonder zich vooraf te melden. De tweede land binnen een paar seconden op dezelfde klep. De aankomsten zijn bijzonder mooi, in rechte lijnen vallen ze op de antennes. Zelfs de jaarlingen laten zich goed zien, dik tevreden.

De uitslag van ARLON tegen 111 duiven van 13 liefhebbers is geworden 2e, 3e , 7e , 8e, 13e, 14e en 21e Onze eerste was ook gelijk onze aangewezen, Niffou heeft voor het eerst haar prijs gemist! Maar wat waren we blij met haat thuiskomst. Met 7 van de 19 in de prijzen is dat een percentage van 37%. In het rayon/ afdeling hadden we 11 in de punten.

In het rayon,  tegen 705 duiven van 60 liefhebbers beginnen we met de 16 , 18e, 40e ,  41e    

Alle duiven op tijd weer thuis!

En dan begint het wachten voor de fond. We hebben één ijzer in het vuur.. en niet zo maar een hoor, onze Youri laat ons op de fond eigenlijk nooit zitten. Maar goed, met één kans hebber is de kans nu eenmaal niet zo groot.

Aan de meldingen te zien en de telefoontjes die we kregen was het een echte fondvlucht. Eerlijk maar niet makkelijk, en dat is logisch na gemiddeld 9 uur op de vleugels. Trea en ik zaten lekker relaxed in het zonnetje toen onze Youri met een grote sierlijke boog over de hokken ging. Hij doet het dan toch weer, redelijk op tijd en zo fit als een hoentje. Prachtig!

Even voor de statistieken,  tegen 43 duiven staat hij te pronken op plaats 13 en in het rayon (3 en 4) een keurige 59e plek tegen 461 duiven van 73 liefhebbers.

Als kers op de taart was onze 19-534 zondagochtend om 6:45 uur weer thuis van Sens. Met een kleine tussenstop in het Belgische Turnhout nu gezond en wel weer thuis. Ook van Sens zijn alle duiven nu weer thuis!

# Onze duivinnen op zondagochtend, flinke trek!

 

 

 

Chimay 13-6-2021

18-383 dit seizoen een 1e en een 4e van de afdeling.

En weer een zondagvlucht, het gaat maar door! De duiven hebben een zwaar seizoen te verwerken.

Die 2 nachten mand hadden ze sowieso gehad natuurlijk, het was in eerste instantie een donderdag inkorving voor Rethel. Maar een paar dagen na het zware K. weekend van vorige week, was één nachtje mand en een makkelijke vlucht voor de meeste duiven wel goed geweest. Maar goed, het was en is niet anders.

Tot nog toe doen onze duiven het prima op de zware vluchten en komen ze goed af. Vooral onze top duivinnen blijven vroege prijzen scoren, en dat week in en week uit.

Ze hebben nog drie midfond-vluchten te gaan, Naja.. midfond? Arlon = 395 KM – Reims = 475 KM en Chalons = 500 KM. Ik bedoel maar.  De laatste 2 op donderdag inzetten. 

De vlucht van afgelopen zondag kwam voor de derde keer uit Chimay, voor ons geen slechte losplaats maar anderen denken daar anders over. De dag uitstel was natuurlijk zeer logisch en ik moet zeggen dat het zondag echt mooi duivenweer was, hebben we lang niet gehad zo. Op voorhand hadden we gezegd dat de duiven tussen de 1200 en 1300 meter zouden moeten halen. De eerste meldingen gaven aan dat ze hoog in de 1200 zaten en hier en daar zelf een duif boven de 1300 meter.

Ambitieus als we zijn hadden we gerekend op 1300 meter en dan moest er geklokt worden om 12:01. Met z’n tweeën op wacht en dan zou je zeggen dat er geen duif gemist kan worden.. Nou het enige wat we zagen van onze eerste was haar staart toen ze het hok in sprong. Trea zag een vreemde duif boven de hokken en daar waren naar aan het kijken, Piep en ze zat in haar vak. De klok gaf aan 11:59:25 Ongelofelijk wat een top duif! Ruim 4 minuten later komt nummer twee eraan zweven, iemand die het niet weet denkt dat er een weduwnaar aan komt. Twee ererondjes boven de hokken en dan op de antenne, het is onze Niffou. De eerste en tweede getekende zijn thuis.

Het loopt lekker door en binnen het uur zijn alle 10 duivinnen weer thuis, dat is weleens anders geweest dit seizoen.

 

De uitslag van Chimay tegen 120 duiven van 11 liefhebbers is geworden 1e, 2e , 8e, 22e, en 23e Onze beide aangewezen waren onze eerste duiven op plaats 1 en op plaats 2. Met 5 van de 10 in de prijzen is dat een percentage van 50%. In het rayon/ afdeling hadden we 8 van de 10 in de punten.

In het rayon,  tegen 667 duiven van 57 liefhebbers beginnen we met de 2e , 4e, 27e   

De twee zusjes uit de Heremans Safier doffer staan na 8 vluchten 1e en 2e AS-duif in het Rayon. In de gehele afdeling 10 staan ze 2e en 5e, mooi zo tussen de grote jongens!

# NL18-1383383 onze eerste op Chimay, ze wordt afgevlagd als 4e van de gehele lossing afdeling 10 N.O.N. tegen 6142 duiven.

 

 

Sittard en Sens 6-6-2021

NIFFOU op haar nest

Soms moet je ook een beetje geluk hebben.. We hadden op de fondvlucht Sens maar twee doffers ingezet, alle andere duiven die goed genoeg waren bevonden zijn ingezet op de Vitessevlucht Sittard. Dit hebben we gedaan omdat we er op de Vitesse erg goed voor stonden en we het ritme deze keer niet wilden verstoren.

De doffers voor Sens hebben we bijgevoerd in hun vakken, zo kon de rest verzorgd worden als altijd. Vooral bij de duivinnen wilden we niet afwijken van onze standaard verzorging. Dat is voor wat betreft Sens dus ons geluk geweest, anders hadden we nu tegen heel wat meer lege bakken aan moeten kijken waarschijnlijk.

Van Sens mist er nog één doffer, van Sittard trouwens ook nog één doffer. Als ik zo hoor en zie mogen we blij zijn dat we 28 van de 30 duiven weer thuis hebben.

 

Van de Vitesse duiven waren er zondagavond 20 weer thuis, nog 8 onderweg dus. Van de fond misten beide mannen nog. Maandagochtend om iets voor zes uur was de eerste achterblijver thuis, en daarna ging het mooi.. Om 7:08 klokken we onze 6e achterblijver en teven onze eerste van de fond. Binnen het uur 6 duiven, dat ging rapper dan op de vlucht-dag zelf. Na de zesde duif niets meer thuis gekregen op maandag. Maandagavond bericht uit Veendam dat daar een jaarling was gestrand, opgehaald en ook weer thuis dus. Dinsdagmiddag is er nog een jaarling gekomen en dat zijn er 28! Er staat een bakje voer en een drinkbak water buiten op de ren, ik heb hoop dat er nog wat komt!

Bijzonder aan deze vlucht was voor ons dat al onze betere duiven op kop kwamen, bij de eerste zes waren onze vier aangewezen duiven. Ook bij een draak van een vlucht toch voorop vliegen, zijn we blij mee! Trouwens, aan de duiven was verder ook niets te merken. Op een enkeling na was het een vrolijk weerzien van de partners.

De uitslag van Sittard tegen 226 duiven van 17 liefhebbers is geworden 5e, 7e , 14e, 15e, 33e, 34e en 44eOnze beide aangewezen waren gelukkig mooi op tijd op plaats 7 en op plaats 15. Met 7 van de 28 in de prijzen is dat een percentage van 25%. In het rayon/ afdeling hadden we een hand vol prijzen meer.

In het rayon,  tegen 1077 duiven van 74 liefhebbers beginnen we met de 28e , 33e, 62e  , 64e

De uitslag van Sens tegen 109 duiven van 9 liefhebbers 19e  Uiteraard een aangewezen duif (2 mee..) in het rayon tegen 488 duiven van 49 liefhebbers staan we op plek 86

Dit was de laatste Vitesse vlucht van dit seizoen, we zijn voor de derde jaar op rij 2e on-aangewezen geworden in rayon 4 van afdeling 10. Wel heel constant zullen we maar zeggen ;-)

 Rayon 4 afdeling 10:  2e  on-aangewezen – 1e aangewezen – 1e duifkampioen                 Afdeling 10 N.O.N:    17e on-aangewezen – 5e aangewezen – 1e duifkampioen

Zo trots als een pauw!

# NL17-1569274 NIFFOU, 1e duifkampioen Afdeling 10 Vitesse 2021. Met ruim 100 punten verschil op nummer 2!   

 

 

Chimay 29-5-2021

De tweede midfondvlucht vanuit Chimay was een echte! Hij was pittig en een echte beproeving voor onze duiven. Dit zijn vluchten die aan het eind van het jaar mee beslissen tijdens de selectie.

Er was ons mooi weer voorspeld, zonnig met een briesje tegen wind. Nou, die briesje was een poeste en het zonnige kwam nadat de duiven al weer thuis waren. Maar eerlijk is eerlijk, na de natte periode van de afgelopen weken was het al erg fijn dat het droog was. En de temperaturen waren prima.

We hadden 20 kanshebbers geselecteerd op papier, 17 duivinnen en 3 doffers. Maar voor het eerst dit jaar waren er twee duiven die ons bij het in-manden niet naar de zin waren. De doffer was niet op gewicht en de duivin voelde erg droog!? En wat we inmiddels al wel geleerd hebben.. bij twijfel niet doen! En dus zijn er 18 kanshebbers ingezet. En ze zijn alle 18 in prima doen de mand ingegaan.

De lossing was mooi op tijd (achteraf had het wel één of twee uurtjes later gemogen, het is ook nooit goed 🙂) Op voorhand hadden we bedacht dat de duiven zo rond de 1200 meter moesten kunnen halen, en na de eerste melding bleek dat aardig te kloppen. Je weet van te voren dat je tegen de voorhand van de afdeling niet kunnen vliegen met deze omstandigheden, dus tegen beter weten in hoop je op een duif met de zelfde snelheid. Tja, en duurt wachten erg lang.

 

Onze eerste duif werd opgemerkt door onze lokduif, die helemaal wild begon te springen in de spoetnik. Die neemt z’n werk erg serieus haha! Het was onze zwarte witpen duivin die als eerste op de antenne lande. Ze heeft al vaak bij de eerste 10 op de uitslag gestaan maar was nog niet eerder onze eerste duif. En of dat dan een goed of slecht teken is? Het duurde precies 5 minuten voordat nummer 2 en 3 zich melden, daarna liep het lekker door en na een kleine 20 minuten zaten er 10 van de 18 in de klok.

Je kon trouwens goed aan de duiven merken dat het geen makkelijke vlucht was geweest, met beide poten op de grond en de snavel tussen de schouders.. eerst bijkomen!

 

De uitslag van Chimay tegen 300 duiven van 20 liefhebbers is geworden 7e, 22e , 24e, 29e, 31e, 35e, 39e, 45e, 49e  en 63. Onze beide aangewezen waren gelukkig mooi op tijd op plaats 22 en op plaats 31. Met 10 van de 18 in de prijzen is dat een percentage van 55%.

In het rayon,  tegen 1460 duiven van 84 liefhebbers beginnen we met de 46e , 91e, 95e.

Zondag onze laatste terug, helaas door de roofvogel uitgeschakeld voor de rest van dit seizoen. Maar wel goede hoop dat het voor volgend seizoen weer goed gaat komen. Een jaarling met een eerste willen we graag als 2 jarige spelen.

# De duivinnen aan het ontbijt, onze eerste van zaterdag is de donkere witpen 19-966  

 

 

Goud voor Niffou

En weer een duivenweekend voorbij! Gelukkig hebben we een vluchtdag gehad, het weer was baar en boos de afgelopen dagen.. Zondag was de beste dag en daar hebben de commissies gebruik van gemaakt. Vroege lossingen en tussen de buien door ook nog redelijke aankomsten.

Voor ons twee vluchten zondag, Sittard van ruim 250 KM en Sourdun van ruim 575 KM. We hebben 25 sprinters ingezet voor de Vitesse en 8 sprinters voor de fond. Helaas, bij gebrek aan echte fond duiven moeten onze sprinters ook mee naar de vluchten boven de 500 KM. En dat is toch wel een dingetje hoor. Een paar jaar geleden dacht ik nog dat wanneer je duiven goed verzorgd en wat extra’s geeft, kunnen ze de fond prima aan. Maar nu weet ik wel beter, duiven moeten afstand geschikt zijn, anders wordt het niks!  

We hebben jaren geselecteerd op duiven die kop willen vliegen tot 500 KM, en dat is goed gelukt!

 

Zondagochtend vroeg de duiven verzorgd, om 8:30 uur aan de koffie. De duiven waren inmiddels gelost, onze schatting was 1500 m/min. Natuurlijk sterk afhankelijk van de buien onderweg. Na de nodige cafeïne en telefoontjes kon het wachten beginnen..  Dat wachten duurde gelukkig niet zo lang en werd door onze eerste duif ook ruimschoots goedgemaakt, met een prachte boog en een lange zweefduif op de antenne. Onze Niffou tikt als eerste aan, wat een super duif!

Niffou (17-274) is het eerste jong uit onze Safier doffer, een echte Heremans duif dus. Als jaarling hebben we haar 2 keer van een ander hok moeten halen maar gelukkig hebben we altijd vertrouwen in haar gehouden. En maar goed ook, ze heeft inmiddels 3x de eerste gespeelt waarvan ook een eerste in het Rayon. Dit jaar speelt ze op de Vitesse vluchten 10/ 2286 duiven, 47/ 2200 duiven, 31/ 2026 duiven en 3/ 1154 duiven. Ze heeft haar prijs nog niet gemist dit jaar, hopen dat ze het gaat volhouden!

Na 10 minuten viel ook de tweede en daarna kwamen ze lekker rap op elkaar. Wel opvallend dat het vooral de oudere duiven zijn, de jaarlingen komen echt een hoop ervaring te kort. Die hebben dan wel weer veel geleerd zullen we maar zeggen.

De uitslag van Sittard tegen 222 duiven van 18 liefhebbers is geworden 1e, 8e, 11e, 14e, 15e, 19e, 24e, 29e, 40e  en 47. Onze beide aangewezen waren weer mooi op tijd Niffou op plaats 1 en haar half zus op plaats 40. Met 10 van de 25 in de prijzen is dat een percentage van 40%.

In het rayon,  tegen 1154 duiven van 79 liefhebbers beginnen we met de 3e, 38e, 42e.

Voor de 8 dappere strijders op de fond was het vast en zeker afzien, 3 nachten mand en dan ook nog meer kilometers dan ze eigenlijk aankunnen. Maar goed, achteraf zijn we dik tevreden met de vlucht. Onze eerste duif was ook een Heremans, uit onze Safier duivin. Inderdaad de zus van.. Voor de fond komen we tekort en daar zijn andere liefhebbers beter dan wij. Van de 8 gezette duiven wint onze eerste de 33e prijs tegen 135 duiven! In het rayon spelen we de 108e en de 189e tegen 568 duiven.

Helaas is er nog één jaarling doffer niet thuis, we blijven hopen maar dat zal wel tegen beter weten in zijn. We hebben de geliefden lekker bij elkaar gelaten en pas maandagochtend weer apart gedaan. Het poetsen naar de komende vlucht kan weer beginnen, vrijdag staat Chimay op het programma.

# NL17-1569274 Niffou, dochter van de Safier doffer en een geweldige kopvlieger! Hier samen op de foto met haar grote liefde.

 

 

 

Lastige vlucht vanuit Chimay

Dit was weer een duivenweekend, en wat voor één?! Vooraf wisten we natuurlijk allemaal al wel dat het geen appeltje eitje zou gaan worden, eerlijk is eerlijk. We hebben allemaal lang genoeg duiven om te weten dat de omstandigheden zoals aangegeven was voor de vlucht dag, ronduit ‘gevaarlijk’ zou worden onze duiven. Dit kost ons allemaal veren.

Maar we zijn ook allemaal te veel duivenmelker om de duiven thuis te laten, zo werkt dat nu een keer. We zijn allemaal opzoek naar oorzaken en het liefst ook nog naar iemand die we de schuld kunnen geven, je ziet en hoort van alles voorbij komen. Gelukkig zijn de meeste liefhebbers realistisch en eerlijk in hun commentaar/ mening. Maar sommige mensen (dat zijn geen liefhebbers) denken dat ze alles maar kunnen schrijven en zeggen, jammer voor onze hobby.  

We hadden 30 kanshebbers ingezet voor deze eerste midfondvlucht, we hebben een aantal doffers laten zitten. a. Omdat er nog geen form is bij de mannen en b. omdat onze beste duivinnen altijd lang moeten wachten op hun partner. Vandaar onze keus.

Er was één mogelijkheid om te lossen en dat was zo vroeg mogelijk in de ochtend. Daad bij het woord, de kleppen gingen open om 7:15 uur. Helaas kwam al vrij snel de melding dat het vertrek niet goed was, eerlijkheid siert de mens! We konden nu niet anders meer dan hopen op een goede afloop. Voor onze duiven is het 392 KM enkele reis naar huis. In eerste instantie gerekend met 80 KM/ uur, je moet ergens vanuit gaan.. De Friese meldingen gaven aan dat het toch wel sneller ging en de eerste meldingen in onze afdeling waren rond de 1700 m/min.

Onze eerste aankomst kwam precies goed, in een rechte streep over het weiland en na een grote ereronde op de antenne. Het was voor het eerst een doffer die als eerste op de antenne lande. De 17-261, zoon uit onze stamdoffer I x Oma. Prima doffer die regelmatig op tijd is, dit seizoen zijn prijs nog niet gemist (voor wat het waard is na 4 vluchten) Op de eerste vlucht van dit seizoen speelt deze doffer ook voeg, de 11e tegen 2286 duiven.

Onze tweede en derde doen er 26 minuten langer over! Dat was een aardige lange zit wachten haha. Daarna viel het redelijk goed door, het viel ons niet tegen na alle berichten die we kregen. Helaas, net als overal moeten wij ook nog twee duiven terug krijgen. Hopen dat ze nog nakomen, ze worden gemist!

 

De uitslag van de vlucht Chimay: tegen 384 duiven van 20 liefhebbers is geworden 2e , 11e , 12e , 20e, 21e , 22e , 37e , 47e , 55e , 72e, 84e , 86e , 88e , en 92e . Onze aangewezen duiven zaten er prima bij, op plaats 12 en 84 en met 14 van de 30 op papier is dan een percentage van 47%.

In het rayon, tegen 1833 duiven van 87 liefhebbers beginnen we met de 2e , 59e , 68e  enz.

Ook mooi, de eerste duif die comb. Meijerhof de Hoogh uit Oude Pekela klokt, komt ook van onze hokken en vliegt de 12e tegen 1833 duiven. Dit is en Heremans duif uit onze Safier2.0 koppel.

# 4 weken op rij bij de snelste 10 van het rayon! Na het afslaan is onze duif 2e, afbeelding is van de voorlopige uitslag.

 

 

 

Prima resultaat

NL19-1173529 Zilver op Dreis-Bruck

Dreis-Bruck was de losplaats voor de derde Vitesse vlucht van dit seizoen, losplaats recht onder de afdeling. De Zuid Oostlijn vluchten zijn al weer klaar.. Liefhebbers die er op tegen zijn zullen wel opgelucht zijn, alhoewel het in mijn optiek voor de gehele afdeling toch mooie vluchten zijn geweest. Hoe dan ook, er wordt de komende weken weer als vanouds gelost op vertrouwde losplaatsen.

Onze 34 kanshebbers moest 321 KM afleggen om weer thuis te komen. Volgens mij iets te ver voor een Vitessevlucht maar mij hoor je niet klagen hoor, persoonlijk vind ik alles tussen de 250 en 450 Km prachtig. We hebben 2 koppels thuis gelaten, deze koppels moesten opnieuw gekoppeld worden en dan help een nachtje samen het aller beste. En ook in dit geval, zaterdagochtend bij het aandoen van de lichten lagen ze lekker samen in de schotel.

Om 10:50 uur konden de duiven beginnen aan de terugreis, samen met nog ongeveer 19.500 duiven.

Op de meldsite van Friesland was te zien dat de snelheden behoorlijk hoger lagen dat we vooraf hadden verwacht, toch nog veel zuid in de wind. Na ja, wat de wind ook is, de duiven hebben maar één opdracht en dat is zo snel mogelijk terug naar huis. En of ze dan 1e of 100e worden, als ze maar zo snel mogelijk gaan.

 

Trea en Marit waren net op tijd weer thuis om de eerste duiven te zien aankomen, de winkels zijn weer op he ;-) haha!

Waar we normaal altijd enorm genieten van de aankomsten was het nu hard werken voor ons. Onze eerste duif kwam met zo’n ongelofelijke snelheid aangevlogen dat we als snel doorhadden dat het niet normaal was.. en inderdaad, ze was niet alleen. Opgejaagd door een roofvogel durfde het arme dier niet naar beneden te gaan, en hoe wij ook floten en lawaai maakten de rover had alleen oog voor de aankomende duiven. Na onze 5e duif was het gelukkig klaar, geen letsel bij de duiven en de rover is zijn geluk ergens anders gaan zoeken. Zo jammer, duiven die thuiskomen moeten blij zijn en er plezier in hebben. Dat was deze keer helaas niet het geval.

De uitslag was er gelukkig niet minder om! Daar mogen we super tevreden over zijn. Vooral onze duivinnen hebben het prima gedaan.

De uitslag van de vlucht Dreis-Bruck: tegen 405 duiven van 20 liefhebbers is geworden 2e , 3e , 4e , 5e, 6e , 15e , 17e , 35e , 57e , 67e, 72e , 74e , 88e , en 91e . Onze aangewezen duiven zaten er prima bij, op plaats 6 en 35 en met 14 van de 34 op papier is dan een percentage van 41%.

In het rayon, tegen 2055 duiven van 93 liefhebbers beginnen we met de 9e , 10e , 27e ,   enz.

Bij het afslaan van de klok nog één jaarling doffer onderweg, zondagochtend om 7:30 uur was ook hij weer present. Alles terug, dat is toch wel het belangrijkste hoor.

Onze eerste duif was de 2-jarige NL19-1173529, volle zus van onze beste vlieger ooit EVIALINA. De NL19-529 heeft vorig jaar als jaarling al twee keer vroeg op de antenne gestaan.. 5/1408 en 7/1820 en nu dus 9/2055 . 3x top 10 Rayon 4

# NL19-1173529 Prachtige duivin die weet wat hard vliegen is.

 

 

 

De twee snelsten op Ludenscheid

NL19-1175017 eerste van Ludenscheid

De tweede Vitesse vlucht kwam vanuit het Duitse Ludenscheid, redelijk Oost gelegen losplaats. Een losplaats waar veel liefhebbers om ons heen niet gelukkig me zijn.. Wij hebben er totaal geen problemen mee! Als de kleppen los gaan beginnen de duiven te vliegen en dan hebben ze echt geen idee of ze Zuid of Oost zijn, net zo min weten ze vooraf hoe veel KM ze moeten vliegen. Gezien de onderlinge afstanden lijkt het onze sport toch een beetje eerlijker te maken.

We hadden 37 kanshebbers ingezet, stuk voor stuk goed genoeg bevonden om deel te nemen aan deze vlucht. Vooraf gaf ik de mannen iets meer kans op basis van het trainen aan huis, maar onze ervaring zegt dat de duivinnen de hele week binnen kunnen blijven om vervolgens een prima vlucht neer te zetten. Onze eerste 4 aangewezen duiven waren dan ook 4 bewezen duivinnen.

Zaterdagochtend 6:00 uur, koud, koud en nog eens koud. Het is nog lang geen zomer hoor. Nadat we rustig de duiven hadden verzorgt kon Marit op de fiets naar haar werk, ze had de hele dag dienst en dus geen duiven voor haar. Maar goed, als je zeventien bent is centjes verdienen natuurlijk ook belangrijk.

De lossing van de ongeveer 20.000 duiven was om 10:00 uur, mooie tijd als je het mij vraagt. De zon deed flink z’n best en de temperatuur was al redelijk aangenaam. We gingen even uit van de zelfde snelheid als de week er voor, ongeveer 1200 meter. Toen de eerste meldingen op de site kwamen moesten we de snelheden een beetje naar boven bijstellen, ze gingen toch harder dan verwacht.. toch veel Oost in de wind dus, jammer!

Ik heb het vaker gezegd maar er is niets mooier dan dat er een duif zich meld op het moment dat je het hoopt, kippenvel omdat je dan weet dat de duif vroeg zit. Afgelopen vlucht was het onze 2-jarige duivin (NL19-017) die we van René Dalmolen hebben gekregen, die voor het kippenvelmoment zorgde. In een rechte lijn uit de goede hoek en zonder aarzelen op de antenne. Het is een echte sprinter, groot en spieren om U tegen te zeggen. Het is niet haar eerste vroege prijs, vorig jaar al knap 9 / 2003 duiven en 17 / 1818 duiven en nu was ze goed voor 3 / 2200 duiven.

De uitslag van de vlucht Ludenscheid: tegen 448 duiven van 22 liefhebbers is geworden 1e , 2e , 5e, 16e , 17e , 19e , 28e , 29e, 34e , 44e , 47e , 55e , 64e ,102e en 104e . Onze aangewezen duiven zaten er prima bij, op plaats 2 en 102 en met 15 van de 37 op papier is dan een percentage van 41%.

In het rayon, tegen 2200 duiven van 93 liefhebbers beginnen we met de 3e , 29e , 47enz.

Onze 4 aangewezen duivinnen staan als 1e , 2e, 5e en 102e op de uitslag. Met recht goede duiven!

Helaas één achterblijver, dat is altijd erg jammer maar de eerste paar vluchten weet je dat het gebeurt.

We hebben een prima start van het seizoen met 3x de eerste kan het haast niet beter. Het zal echt niet zo blijven hoor, de concurrentie in onze club is groot. We zullen er alles aan moeten blijven doen om mee te strijden voor de podiumplaatsen. Maar voor nu genieten we van de resultaten van onze duiven.

# NL19-1175017 onze sprinter die goud verdiend op Ludenscheid.

 

 

Het gehele podium op Munster!

Zelf gemaakte mix, krijgen ze dagelijks en ze zijn er gek op!

Voor het eggie! De eerste vlucht om de punten is een feit. Afgelopen weekend zijn onze duiven op reis geweest naar het Duitse Munster. Dat onze duiven liever in Nederland zijn blijkt uit het feit dat ze zo snel mogelijk weer deze kant op vliegen ;-) haha. Gekheid natuurlijk, maar dat zo snel mogelijk deze kant weer op willen is wel waar (gelukkig).

We hadden voor deze eerste vlucht 39 kanshebbers ingezet, 21 meisjes en 18 jongens. Allemaal goed genoeg bevonden om deze 146 KM terug naar huis te vliegen. Zonder enige vorm van (extra) motivatie zijn ze vrijdag de mand ingegaan en ook zo weer thuis gekomen trouwens. Dat ze het spelletje nog niet helemaal doorhebben kun je wel merken, vooral aan de jaarlingen. De oudere duiven weten natuurlijk wel waar Abraham z’n mosterd haalt. Met grote lossingen als deze is het toch niet mogelijk om de duiven aan een touwtje te krijgen, daarvoor trekken ze net te veel uit elkaar. Zeker komen ze wel vlot op elkaar maar samen vliegen vanaf de losplaats tot aan huis is er niet bij, het is ieder voor zich!

 

Zaterdagochtend om 6:30 uur al met Trea aan de koffie, beide lekker vroeg voor de dag. Het was bijzonder fris buiten maar de zon was er al wel goed bij. Na de koffie de duiven verzorgd en alles zover klaar gemaakt voor een warm welkom van de vliegduiven. Het startfluitje klonk om 10:00, de reis naar huis mocht beginnen. Ik heb het filmpje van de afdeling gezien, wat een prachtige lossing! Het is toch een machtig gezicht als die duizenden duiven de lucht in gaan, en dan te bedenken dat die van ons daar ergens tussen vliegen. Mooi man!

Tegen beter weten in ging ik er in eerste instantie vanuit dat onze duiven net zo hard zouden vliegen als de eerst gemelde duiven, maar dat was echt tegen beter weten in.. Op een Zuid Oost losplaats lossen en met Noord Oosten wind terug vliegen, dan kunnen wij natuurlijk nooit aan tegen de collega’s uit Staphorst, Meppel, Hoogeveen enz. Maar goed, ik dacht dus van wel. En dan verwacht je de duiven zo rond 11:45 – 11:50 uur. Man, man het voelde als een fondvlucht. Komt ook dat ongelofelijk veel geduld heb ;-) haha. De opluchting was groot toen uit de goede hoek een duif laag over het weiland aankwam en de vleugels samenkneep. Met een sierlijke zwaai in een keer op de antenne, 12:01 uur op de klok. Binnen een minuut waren ook nummer 2 en 3 aanwezig. Na een kleine botsing boven het hok viel de duivin gelijk goed, de doffer bleef even beduusd zitten van wat er net was gebeurt.

Na de eerste drie duiven duurde het 5 minuten tot nummer 4 zich melde, daarna liep het goed door!

De uitslag van de vlucht Munster: tegen 475 duiven van 21 liefhebbers is geworden 1e , 2e , 3e, 13e , 24e , 29e , 31e , 42e, 61e , 65e , 69e , 70e , en 99e . Onze aangewezen duiven zaten er prima bij, op plaats 24 en 29 en met 13 van de 39 op papier is dan een percentage van 34%.

In het rayon, tegen 2286 duiven van 90 liefhebbers beginnen we met de 7e , 10e , 11enz.

Onze achterblijver van de oefenvlucht is toch nog thuis gekomen gelukkig, niet helemaal ongeschonden maar hij is er weer. Van Munster mist er jammerlijk ook nog een duifje, hopen dat die de weg naar huis ook nog terug kan vinden.

Onze eerste duif, de jaarling duivin 20-339, zat als jong in de “uitzoek mand”. We hadden een aantal bonnen geschonken en daarvoor een paar leuke duiven uitgezocht om weg te geven. Dit duivinnetje wou niemand en zie hier het resultaat, zoveel verstand hebben we van postduiven. Mooi toch!  

# De duivinnen aan het dagelijkse Kloosterholdmix, goed te zien hoe lekker ze dit vinden.

 

 

 

 

Oefenvlucht Rheine 13-4-2021

Dochter uit onze Safier doffer wint de 1e vanuit Rheine

Het begin is er, de duiven hebben ‘op de wagen gezeten’.

Het eerste weekend voor de punten is door de NPO afgelast, prima keuze trouwens! Als we op donderdag al weten dat het niet doorgaat is het prima toch. Onze afdeling heeft hier goed op in gespeeld en nog die zelfde donderdag lag er een plan voor een oefenvlucht op dinsdag los. Met ruim voldoende animo ging het konvooi naar Rheine. Zo’n 100 KM enkele reis en in een rechte lijn uiteraard.

We hebben nog heel even getwijfeld of we wel zouden inzetten maar de duiven gaven zelf eigenlijk een beetje aan dat ze er wel klaar voor waren. En twijfel omdat de tweede vlucht altijd slechter is dan de eerste… Toch maar klaar gemaakt voor in-manden maandagavond.

We hebben de duiven bijzonder rustig gehouden, met name ook doordat we zo ontzettend veel last hebben van roofvogels. Bijna dagelijks worden de trainingen verstoord, bij zowel de doffers als de duivinnen. En sinds afgelopen weekend ook bij jonge garde. We hebben vorige week vier dagen achtereen getoond, soms kort en soms wat langer. Alleen maar om te proberen om de roofvogel ellende uit de koppies te krijgen, veel meer kun je er niet aan doen. We hebben lekker volle bak gevoerd en verder geen poespas. Uiteraard ook niet getoond, en de schaal hebben ze vanaf het spenen al niet meer gezien.

40 stuks hebben we maandagavond ingezet, de één wat mooier en ronder dan de ander, maar wel allemaal in prima conditie. (voor zover wij dat kunnen beoordelen natuurlijk). We hebben onze vier beste duivinnen op kop gezet, 18-374, 18-383, 18-376 en 17-274.

Na een ouderwets slechte nacht begon de dag lekker vroeg, zo’n doordeweekse dag vergt wel wat organisatie natuurlijk. Er moet immers ook gewerkt worden J Alles op tijd klaar, de duiven waren welkom!! Om 10:00 uur gelost, als je het mij vraagt een uurtje te vroeg. Maar goed, ik heb het niet voor het zeggen. De lossing is trouwens prima gegaan dus alleen maar lof voor de commissie.

Na een vol uur, dus om 11:00 uur waren we bij de hokken. Ik verwachte de duiven tussen 11:20 en 11:30 uur, ambitieus natuurlijk.. maar we willen ook winnen haha. We werden verrast door het geluid van een duif wat gelijk gevolgd werd door de piep van onze Unikon. Topduivin 18-383 was zonder haar te zien binnen gegaan, snel naar haar vak! Op de klok 11:22 uur. Een dikke minuut later heel hoog en precies uit de goede hoek, met de vleugels strak aan het lijf, onze andere topduivin 18-376. Kippenvel!

 

De uitslag van de (oefen) vlucht Rheine T14: tegen 474 duiven van 20 liefhebbers is geworden 1e , 3e, 7e , 20e , 23e , 24e , 34e, 39e , 41e , 52e , 55e , 60e , 106e , 109en 112e. Onze aangewezen duif gelijk op kop,  en met 15 van de 40 op papier is dan een percentage van 38%.

In het rayon, tegen 1240 duiven van 47 liefhebbers beginnen we met de 1e , 3e , 29e.

Voor wat het waart is, onze 18-383 staat ook op 1 van de gehele lossing van 7412 duiven. De 18-376 staat op plek 9!

Ondanks dat het de eerste keer was en de lossing van de gehele afdeling, zijn de duiven goed gekomen. We zijn dik tevreden! Helaas is er nog één doffer onderweg, hopen dat tie de weg naar huis nog terug vindt.

Nu maar weer volle bak voeren en verder lekker rustig houden, vrijdag gaan ze de mand in voor 140 KM vanuit Munster.

# NL18-1383383 de eerste van Rheine! ze staat hiermee voor de tweede keer boven aan de lijst.