7. nov, 2022

Voeren

De omstandigheden voor onze duiven zijn uitstekend! Mooi droog en zacht herfstweer, heerlijk om de hele dag in de ren te liggen..

De duiven hebben maar weinig voer nodig met deze omstandigheden, ze vetten al aan van de geur. In de zomer voeren we volle bak en dat twee keer per dag.. dat kunnen we nu niet doen omdat er weinig tot geen energie verbruikt wordt door de duiven. We voeren 1x per dag ruim voldoende en 1x per week een dag heel erg krap, op deze manier blijven onze duiven goed op gewicht en wat belangrijk is, ze blijven gretig op het voer.

Vier weken geleden bij een presentatie/ vraag en antwoord gesprek van Willem Mulder (mister Matador) geweest, Willem zei daar het volgende;

Onze duiven weten zelf het beste wat ze moeten nemen, ze weten ook het beste wat ze juist niet moeten nemen. Als je een duif matig voert dan zal hij alles op moeten eten, anders komt de duif tekort. Als het geen goed voer is zal de duif ook voer tot zich nemen die niet gebruikt wordt door het lichaam. De duif komt dan te kort van het goede en krijgt te veel van het slechte!

Voer je de duiven matig? Geef dan voer waar alles in zit zodat de duif niets te kort komt en geef voer wat bij het seizoen past. Geef je een iets minder goed voer, voer de duiven dan veel, zodat ze zelf kunnen kiezen.

Van zulke mensen kun je alleen maar heel veel leren!

Wij geven het hele jaar door goed voer, (Matador) en voeren dagelijks snoepzaad en hennep bij. Ook nu doen we dat, iedere ochtend flink wat zaden voor alle hokken en in de avond de dagelijkse voerbeurt. In deze periode krijgen de duiven 2x Sedochol en 1x Omega(vis) olie over het voer, de olie wordt afgedroogd met gist of mineralen. Als het echt veel kouder wordt dan doen we twee keer per week olie over het voer, de kachel moet toch branden.  

 

Afgelopen weekend was onze feestavond/ prijsuitreiking van de club. Met een heerlijk buffet en veel gezelligheid zijn de kampioenen van 2022 in het zonnetje gezet. Het seizoen is nu echt afgesloten en alle leden beginnen nu weer op nul zullen we maar zeggen, iedereen moet nu weer z’n best doen voor het komende seizoen.

# Ons clublokaal, gezellig gemaakt voor de feestavond!