25. okt, 2022

Warme dagen

Warm herfstweer! Goed voor de stookkosten, het mag van mij tot maart zo blijven.. Dan blijven de belachelijke kosten voor gas een beetje beperkt.

Voor de duiven en de natuur in het algemeen, zal het beter zijn dat het toch nog wel een beetje kouder gaat worden. Voor de rovers bijvoorbeeld, een hongerwinter voor deze jagers zou niet verkeerd zijn 😉 Ik zag de afgelopen dagen de eerste liefdesparen bij jongen (2022) alweer in de hoeken liggen, dat krijg je met de lampen aan en het warme weer. Nog ruim een week en dan gaan de ook de jongen gescheiden worden en komen de doffers op het hok waar ze komend seizoen op gaan vliegen.

We hebben nog een selectieronde te gaan, pfff dat zal niet meevallen! Maar er moeten toch nog een 7-tal koppels uitgeselecteerd worden.

Op de hokken gaat het prima, de duiven doen het goed. Zitten overdag heerlijk in de rennen en genieten volop van de frisse lucht. We hebben alle (oude) vliegdoffers in handen gehad om een druppel te geven tegen ongenode gasten, en het viel niet tegen voor wat betreft de rui en het gewicht.

De vijf late jongen zijn zondag voor het eerst in het grote zwembad geweest.. dat vonden ze volgens mij wel leuk. Het water zat aan het plafond J De duiven konden uren niet van de vloer omhoog komen, zo doorweekt waren ze haha. Jong geleerd is oud gedaan zullen we maar zeggen, ook voor de late jongen geld de regel dat ze elke week in bad gaan (moeten).

 

Afgelopen zaterdag heeft onze afdeling de kampioen van het seizoen 2022 gehuldigd. Het was een mooie uitreiking, de kampioenen zijn volgens mij voldoende in het zonnetje gezet. Het is natuurlijk ook een prestatie, een kampioenschap winnen binnen de gehele afdeling. Dat doe je niet maar zo even, daar moet je heel veel inzet voor tonen! Ook vanuit ons nogmaals alle kampioen van harte gefeliciteerd.  

We hebben nog goede “zaken” kunnen doen, met een kampioen afgesproken dat een ronde van zijn kwekers naar Heiligerlee verhuisd komend voorjaar. Daar kunnen we alleen maar beter van worden! We kijken er naar uit, ze zijn welkom.

Gratis tip, kampioenen kuren hun duiven in deze periode tegen paratyfus.

# De jongste duiven voor de kweek, nu nog slungelig maar hopelijk groeien ze uit tot mooie kweekduiven.