17. okt, 2022

Halverwege oktober

Halverwege oktober, de dagen worden met de dag korten 😀

Zo langzamerhand doen we de lampen weer aan in de hokken, eerst in de namiddag tot ongeveer 19:00 uur. Begin november nog een half uurtje erbij tot 19:30 uur en aan het eind van de maand november zitten we op 12 uur licht per dag.. ‘s morgen 8:00 tot ‘s avond 20:00 uur. Om het wat vriendelijker te maken voor de duiven hebben we nieuwe RIMO schakelaars gekocht, die moeten er voor zorgen dat het geleidelijk licht en donker wordt op de hokken.

Ondanks dat er niet veel te beleven is op de hokken hebben we er wel plezier aan om er te zijn. Het is goed om te zien hoe er geruid wordt, of de duiven hongerig zijn of dat we er obese duiven van maken. Het is heel bijzonder om te zien dat het ene hok meer honger heeft dan het andere, terwijl alles gelijk is. Dat heeft met gedrag te maken, zijn de duiven rustig dan is het net of er geen honger is en zijn er een aantal apen die ontzettend druk zijn dan is het net of ze amper voer krijgen. Zoals ik zei.. heel bijzonder.

Gisteren was het de wekelijkse bad-dag, alle hokken krijgen om 8:00 uur een bad in de ren en geloof het of niet, om 8:15 uur zijn alle duiven in bad geweest. Ze vinden het heerlijk! Het liefst hebben ze het water zo koud mogelijk maar dat doen we niet hoor, het is van koud af als we het geven. Straks in de winter geeft dat een mooi gezicht, al die dampende duiven in de ren lijken wel op bezoekers van Bad Nieuweschans Sauna en spa. Gezond is het zeker en daar gaat het om.

Deze week twee feestjes.. zaterdag de prijsuitreiking/ feestavond van onze afdeling en morgen de belangrijkste! Dan is mijn lieve Trea jarig. Dus alom gezelligheid deze week. Tussen de drukte door dat dan weer wel, het is het stille duivenseizoen maar het lijkt al bijna net zo druk als in het vliegseizoen. Dat moet wel iets minder trouwens, ik merk dat als het teveel wordt het plezier gelijk een stuk minder is. Maar goed, zal wel weer goed komen.

Vorige week op bezoek geweest in Ter Apel en ja, er zijn een drietal jonkies mee naar Heiligerlee gegaan. In mijn ogen echt het beste wat er te krijgen is, alle drie dezelfde vader! Ik hoop 2 doffers en 1 duivin, maar dat is natuurlijk nog even afwachten. Ze zitten samen met de twee van het SAFIER koppel in een het hok, ze krijgen alle tijd om uit te groeien en om volwassen te worden. We hopen dat we zo een mooie versterking op het kweekhok krijgen en dat de Heremans lijnen nog een aantal jaren mee gaan in Heiligerlee.

# We zijn een paar dagen naar Rotterdam geweest, foto is genomen vanuit de Euromast. Prachtig uitzicht! (.. en wat ben ik blij dat ik in Kloosterhold woon)