5. sep, 2022

De laatste week van het vliegseizoen 2022

De laatste duivenweek van dit seizoen! Wat gaat de tijd snel.. en wat duurt het soms lang.

Afgelopen zaterdag hebben we de derde natourvlucht gespeeld met onze junioren, de eerste twee gingen op zich goed. Laten we zeggen dat we meer dan tevreden zijn gezien de situatie v.w.b. verzorging en motivatie. Het zit de jonkies niet mee op de vluchten, de eerste twee waren draken van vluchten. Dit heeft verder geen uitleg/ toelichting nodig.

Afgelopen zaterdag is er gelost in Weert, 230 KM terug naar de hokken. De voorspelde Oosten wind heeft ons wel zorgen bezorgd.. De gifbeker moet helemaal leeg en alles wat goed genoeg is moet mee. We hebben wel goed gekeken en alle duiven beoordeeld, alles wat is ingezet had voldoende kans op terug te komen. Helaas zijn er op maandag nog 2 niet thuis, zondagochtend kwam er een late terug met een kapotte vleugel. Zoals ik al zei, het zit de jonkies niet mee dit jaar op de vluchten.

De vlucht op zich was best goed, we spelen dij de eerste 10 in het Rayon en met 13 in de punten is dat 45%.

Nog één keer opladen, zaterdag staat Tongeren op het programma.

Onze Safierkoppel zit te broeden en beide eitjes zijn bevrucht, hopen dat er 2 leuke duiven van komen die we goed kunnen inzetten op het kweekhok. Verder rommelt het wat aan in de hokken, ziet er allemaal goed uit dus we kunnen lekker genieten van de mooie dagen in september.

Nog even genieten en dan de grote selectie, nooit het mooiste maar misschien wel het belangrijkste.

# Afgelopen zaterdag teletekst voor onze jonge doffer NL22-944 zoon van Samenkweekkoppel KEVIN X duivin Team Roording