16. aug, 2022

Van alles en nog wat

Soms heb je van die momenten, dagen of weken, dat je er even geen puf meer voor hebt.. Dit was zo’n moment. Tot aan de laatste vlucht van de oude duiven hebben we alles gegeven en moest alles wijken voor de vliegploeg, we hebben het met plezier gedaan maar de accu was wel leeg.

Niet dat we klagen hoor, helemaal niet zelfs. We zijn voor onze inzet meer dan dubbel beloond en hebben een prima seizoen gehad. Dus klagen doen we niet! We moeten alleen zorgen dat de batterij weer wordt opgeladen, en dat duurt toch langer dan we hadden verwacht.

Er is veel gebeurt de laatste weken, er was ook veel te doen voor wat betreft de duiven. We hebben de vluchten voor de oude duiven met goud en zilver afgesloten, meer dan prima dus. En op de allerlaatste, Issoudun (777 KM), klokken we zondagochtend op 7:00 uur precies onze als enige ingezette strijder, wat een prestatie. De afsluiter van het oude duivenseizoen was attractievlucht Helmsted, een klassieker uit de oude doos 🙂 Wat ons betreft mocht deze ook in die oude doos blijven, we hebben niet gespeeld.

De oude duiven zitten nu lekker samen en mogen de komende weken lekker genieten. Af en toe even de vleugels strekken, op z’n tijd een goed bad en verder niet zo veel. Voor de kwekers geld het zelfde alleen zitten daarvan de mannen en vrouwen al wel een poosje gescheiden. Voor de na-kweek hebben we broer en zus SAFIER deze week samen gezet in de kweekcel. Dit zijn twee fantastische duiven die ons al veel 1e prijswinnaars hebben gegeven, daar zijn we zuinig op!

De jeugd houdt je bezig.. ook bij ons! Met ups en downs is de ploeg nog redelijk compleet. Er zijn 4 achter gebleven op Gennep en we hebben daarna nog 3 uitgeselecteerd, alles wat de groep dwars zit moet eruit. We hebben een paar mooie africhtingen gehad, maar ook één om van te huilen. Pfff wat een drama. De oudste groep heeft ook een ‘echte’ vlucht gehad, opzicht prima verlopen. Voor nu zitten de groep lekker rustig te wachten tot de natour begint, dan gaan ze nog een aantal keer de mand in. We hopen dat we de winter ingaan met een mooie ploeg duiven, we gaan net als anders streng selecteren maar wel met respect voor de duif. Dat heeft ons al een paar fijne vliegduiven opgeleverd 👍

De junioren doen het goed dus die zetten we met een goed gevoel in, hopen dat ze nog een paar leuke leermomenten krijgen.

# Om 5:30 uur wachten op onze Youri, na ruim 775 km is hij veilig en mooi op tijd (7:00 uur) terug van Issoudun.