1. jul, 2022

druk

Alles schiet er een beetje bij in de laatste tijd, en de komende tijd.. Zo rond de vakantieperiode hebben we het thuis en op het werk altijd erg druk. Op zich is dat natuurlijk goed maar soms is het een beetje te 🤒

Laten we het maar bij duiven houden anders wordt het wel een heel lang verhaal haha. En over een paar weekjes is het weer wat rustiger en hebben zelf ook vakantie (en daar verheugen we ons wel op hoor)

Afgelopen maandag zijn we weer voor onze vaste afspraak naar de duivendokter geweest, altijd gezellig bij Nanne. En het belangrijkste natuurlijk de kundigheid! We hadden vier oude en vier jonge duiven mee, alle duiven zijn uitvoerig gecontroleerd en 100% in orde bevonden. Niets aan doen! We hadden nog een junior mee die een grote vleeswrat of iets dergelijks tegen zijn buik aan had, precies onder de vleugel. Die heeft Nanne verwijderd, dichtgeschroeid en gehecht. Leuk om te zien hoe dat gaat, en bijzonder ook dat het duifje geen kick geeft. Je kan echt de stress zien bij zo’n diertje, zo gaat het vast ook als ze als roofvogel voer worden gebruikt.

De jonkies zijn we voorzichtig aan het africhten.. We hebben de hokken samengevoegd en de hele meute traint in de ochtend vanaf 6:00 uur. De testosteronbommen vliegen al niet zo lang meer en de jongsten hebben soms moeite om aan te haken. Maar goed, het is niet anders. Het plan is dat de oudste groep mee gaat van de eerste wedvlucht. Trainingsvluchten doen we niet, we willen geen duiven verliezen als het nergens om gaat.

Daarover gesproken.. Wie korft er in op de extra midfondvlucht vanuit het Duitse Helmsted? Wij zijn groot voorstander van vluchten uit het Oosten/ of zuid Oosten, maar niet één enkele aan het eind van het seizoen. Wij korven zeker niet in, je kunt alleen maar verliezen op vluchten waar niets te winnen is. Onze vliegploeg vliegt het reguliere programma en dan is het klaar voor 2022!

Op het moment van schrijven zijn er 22 kanshebbers onderweg voor de vijfde midfondvlucht vanuit Chalons en Champagne. 12 vrouwen en 10 mannen gaan het proberen, en nu maar hopen dat het Champagne wordt J Deze week hebben de doffers prima getraind, de duivinnen nauwelijks. Het eten was voor alle hokken slecht, alleen maar met lange tanden.. en wat echt opviel deze week is de enorme drang naar elkaar. Als ik de deur open doe dan moet ik me haast bukken anders vliegen ze mijn wenkbrauwen eraf, de drang naar elkaar is veel meer dan anders! We hebben altijd vertrouwen in onze duiven, maar of het zaterdag top wordt moeten we eerst maar zien.

Het beloofd een mooie dag te worden, dus ook al gaat het wat tegen vallen.. We gaan in ieder geval genieten! Iedereen succes met de vluchten!

# Op de terugreis van Nanne kwamen we de boze boeren tegen, bijna twee uur stilgestaan. Maar de sfeer was verder prima hoor, #Boerpower#