2. jun, 2022

Mooie vluchten

Net als voorgaande weken is ook dit een week met een lach en een traan, de slijtageslag binnen de vliegploeg houdt maar niet op. Vorige week dinsdag trainden de doffers zo verschrikkelijk hard dat een jaarling niet door had dat hij recht op de achtergevel aan vloog, een knal.. en weer een lege bak. Afgelopen maandag pakt de rover de 20-327 tijdens de training, duivin die nog niet had gemist dit seizoen en in de top 10 duifkampioenen Vitesse van het rayon stond. Tot zover het slechte nieuws!

Het goede nieuws waren de vluchten van afgelopen weekend, meer dan geweldig. Als je denkt dat het niet beter wordt dan verrassen de duiven ons met een topuitslag! Van de Vitesse vanuit Venlo vielen de duiven werkelijk als warme broodjes op de plank, in iets meer dan 24 minuten zaten er 26 van de 30 in de module. En nog geen kwartier na de laatste prijsduif waren de laatste 4 ook present.

De fond is niet onze favoriete onderdeel maar niet minder spannend als we duiven mee hebben. We weten dat we ons niet hoeven meten aan de liefhebbers die dit spel goed beheersen en de juiste duiven hiervoor hebben, maar we doen wel ons best. Voor Sourdun hadden we drie kanshebbers ingezet, allemaal mannen die een opkomende form vertonen. Totaal onverwacht melden zich twee duiven in 28 seconden na elkaar!? Hoe is het mogelijk op 574 KM. De laatste is ruim 2 uur later maar ook nog lekker fris en gelukkig ongedeerd weer thuis.

Ondanks de prima vluchten zijn we afgelopen maandag wel op de koffie geweest bij Nanne Wolff. We hebben een mand vol duiven laten beoordelen door de dokter en de komende weken doorgenomen, “alles prima in orde” aldus de dokter. Over 4 weken gaan we weer, dan met twee mandjes.. ook de junioren gaan dan voor de eerste check.

De junioren doen het trouwens goed, de eerste groep trainen als groten en hebben honger als pubers. Inmiddels gaan de rennen open om 6:00 uur in de ochtend, en dat vinden ze heerlijk! Ruim een uur uit zicht en dan nog een half uurtje spelen in de lucht en op het hok. De tweede groep is nu ook dagelijks los, ze vliegen nog niet maar dat zal niet lang meer duren. Ik hoop de tweede groep ook klaar te hebben voor de jonge duiventour. Vandaag of morgen kunnen we de oudsten een stukje lappen, spannend!  

Komende zaterdag de derde midfondvlucht vanuit Arlon, 400 Km en zoals het nu lijkt met kopwind. De doffers trainen prima deze week maar de duivinnen zeker niet. Komt natuurlijk ook van de roofvogelaanvallen maar het lijkt ook wel of de fut er deze week een beetje uit is. Zaterdag en zondag maar een beetje extra motiveren.. We denken dat er zo rond de 30 kanshebbers ingezet gaan worden, maar dat weten we pas vrijdagmiddag zeker.

Iedereen succes komende vluchten, ook de overnachtspelers!

# Na de ochtendtraining eerst wat lekkers.. daarvoor willen ze wel naar binnen.