13. mei, 2022

Met een lach en een traan

We zijn nu 3 vluchten onderweg en inmiddels twee strijders ten onder aan de rover.. 2 jarige duivin terug gekomen van Gennep met een aangevreten vleugel en van Dreis-Bruck is de laatste dinsdag thuisgekomen. Ook deze jaarling doffer was op meerdere plaatsen te grazen genomen, helaas heeft hij de strijd vanmorgen opgegeven.

Dat de duiven terug komen mag een wonder zijn, de kracht die zo’n klein diertje uit het lichaam haalt om toch weer thuis te komen is uitzonderlijk. Respect! En dan zal ik maar zwijgen over hoe ik denk over de roofvogels, en vooral over de mensen die denken te weten hoe ze deze dieren moeten helpen.

Duivensport is meestal met een lach en soms met een traan

Vrijdag gaan we inzetten voor de eerste midfondvlucht, het is Arlon met een afstand naar Kloosterhold van 399 KM. We gaan niet alles zetten, waarschijnlijk blijven er een tiental thuis. De voorbereiding was deze week niet helemaal zoals gewenst, de ploeg heeft de hele week veel last gehad van honger.. en het vliegen was de ene dag super en de dag erna bagger, wisselvallig dus. We zullen zaterdag zien of en wat het effect is, we hebben nog steeds wel vertrouwen in onze duiven.

Wat het weer precies gaat doen is mij ook nog niet helemaal duidelijk, op de bekende weersites is het elke halve dag weer anders. Ik verwacht dat het de duiven redelijk voor de wind gaat en dat wij heerlijk buiten kunnen zitten wachten op de aankomsten.

Met de jonkies gaat goed, heel goed zelfs. De eerste groep vliegt als profs en eten als groten, die doen het dus erg goed. De rest doet het ook prima, vooral het eten J Doordat we daar nogal wat hebben bijgezet is het op dit moment alleen nog maar lopen, het vliegen zal nog een twee weken duren denk ik. Maar dan moeten ze ook, de jongsten moeten dan maar aanhaken en de oudsten het initiatief nemen.

De kweekduiven zijn kinderloos op dit moment, er ligt nog een jong bij Oma en de rest zit te broeden op stenen eitjes. Behalve onze Johnny die mag alles uitbroeden wat bevrucht is dit jaar.. tot nog toe zijn dat nog maar twee eitjes geweest, en nu liggen er twee waarvan er ook één bevrucht is. Het is zijn laatste jaar al kweekduif dus we laten alles uitkomen, hopen dat er een nieuwe Huts bij zit J

Verder was het deze week erg druk met van alles en nog wat, we zijn blij dat het weekend er aan komt! We hebben een klein feestje, onze jongste grote meid is jarig en viert haar verjaardag, SWEET SIXTEEN

Iedereen succes komende vlucht, geniet van de aankomsten en koester alle duiven die veilig thuis komen.

# Onze 16-jarige dochter Ivon samen met haar grootse vriendin Wala