5. mei, 2022

Op naar de derde..

“Vrijheid is niet vanzelfsprekend”

77 jaar is het inmiddels geleden dat de tweede wereldoorlog voorbij was, vrijheid! Onze zo geliefde duif is het symbool van vrede en vrijheid, aan de duif zal het niet liggen.. nu de mens nog.

We hebben een prima vlucht gehad afgelopen weekend, vroege duiven, hoog prijspercentage en vooral genoten van de aankomsten. Alles wijst erop dat de duiven dus in orde zijn.. en toch zijn we met een mand vol duiven naar de dokter geweest. We hebben de afspraken al staan en springen die nooit over, je kunt niet vroeg genoeg zijn als er iets de kop op steekt. En als alles goed is dan kun je het hebben over andere zaken, Nanne verteld graag.

Zoals verwacht waren de duiven prima in orde, niets aan doen was het oordeel van de dokter. We hebben de nut en noodzaak van ontsmetten nog even besproken, welk middel het beste bij ons past en wanneer en hoe vaak het gegeven moet worden.

We hadden nog een jong kweekduivinnetje meegenomen, ze had een flinke verdikking op de huid naast haar snavel. Nanne heeft er een beetje uitgehaald en gelijk onderzocht, de microscoop gaf aan dat de ontstekingscellen 200x te hoog waren.. duidelijk dus. Antibiotica is niet nodig, moet vanzelf overgaan. We houden het in de gaten en anders gaan we volgende week nog een keer die kant op.

De peuters en kleuters doen het ook prima, het beginnen al echt duiven te worden. De dikste rui is geweest en de ruignekken worden al weer een beetje glad. Afgelopen zaterdag voor het eerst twee uurtjes in de mand gehad, 10 stuks per mand (waar normaal 15 in gaan). We hebben ze in de mand gedaan voor het opheffen van de verduistering, we hebben ze ook lekker in het donker laten staan. Na twee uur hebben we de lichten aangedaan en de hokken schoongemaakt, de duiven waren vrij rustig. Na het poetsen de manden opengezet en ook dat ging redelijk kalm.. Al met al een leuke training, en de rest van de week ook geen teken van stress. Gelukkig 👍

Voor komend weekend staat Dreis Bruck op het programma voor de vliegploeg, bijna 100 KM verder dan afgelopen week. Van die sprong hebben we geen buikpijn hoor, volgens ons is dat prima te doen. Als de duiven in orde zijn en goed naar huis zijn gekomen de afgelopen twee vluchten, dan zullen ze zaterdag ook lachend naar huis komen. De omstandigheden lijken gelijk te worden aan afgelopen vlucht vanuit Weert, laten we het hopen want dat was prima.

We proberen weer 40 in te zetten, maar dat kunnen er net zo makkelijk een paar meer of een paar minder zijn. Als ze goed voelen gaan ze mee.. en anders niet! De trainingen zijn goed, ze eten als groten (het lijkt wel of ze deze week meer eten dan de afgelopen weken) en zien er goed uit. Of dat voldoende is voor zaterdag? Dat zullen we zien. We doen ons best ervoor en hopen dat het genoeg is voor een mooie uitslag.

Voor zaterdag iedereen alvast succes, geniet van de aankomsten en wees blij met iedere duif die weer thuis komt! En voor zondag.. Fijne Moederdag!

# Op bezoek bij Nanne Wolff