29. apr, 2022

Koningsdag

Drie keer hoera voor de koning! Ik vind het prachtig en gun ons allemaal deze feestdag, een extra dagje niet werken maar feestvieren is toch mooi. Dat gezeur over onze monarchie, ga iets nuttigs doen 😉

De week is alweer bijna om en dat betekend dat de duiven al wel weer klaar moeten zitten voor de tweede vlucht.. Dat klaar zitten is niet zo moeilijk na vorige week, zo zwaar was het niet en qua KM hebben ze niet veel energie verbruikt. Wij hebben de duiven lekker rustig gehouden, standaard voer (wel volle bak), en het trainen beperken we nog steeds tot max 45 minuten per dag.

Vooral de duivinnen moeten we binnen halen, die hebben eigenlijk niet genoeg aan drie kwartier training per dag. Maar vooralsnog moeten ze het er mee doen. Met deze korte afstanden is meer trainen echt niet nodig. Onze doffers vliegen ook de volledige 45 minuten, ze raken amper het hok aan. Betekend dat de forme er nog niet voldoende is. Ze vliegen nog te veel en te hard om het huis, hopen dat het snel veranderd met de mannen.

De jonkies doen het ook prima! Ze komen bijna niet buiten door de aanvallen van de Havik, hooguit 3x per week komen ze buiten. We hebben vorige week het voer aangepast en gisteren was de koppel bijna een uur in de lucht, kun je nagaan wat voer doet met de duiven. De jongste groep loopt alleen nog maar in schapenpas achter elkaar aan, maar dat zal ook niet zo lang meer duren. Als de groep goed vliegt kunnen ze vaker naar buiten, de Havik zal dan steeds meer moeite hebben om er eentje te krijgen. En als ze schrikken tijdens een aanval zullen de meesten weer terug komen op het hok. (hoop ik!)

Bij de kwekers liggen nu nog een aantal jongen, bijzonder mooi opgekomen natuurlijk. De derde ronde is altijd het mooist. We zullen nog een tiental bijzetten en dan zijn de hokken op tal. Meer kweken voor onszelf zullen we dus niet meer doen dit jaar. De kwekers mogen lekker wat aanrommelen en genieten van de komende zomer periode.

Woensdag is de tweejarige duivin 20-365 teruggekomen van Gennep, tegen 19:00 uur zat ze tegen de klep aan. Ze is redelijk gewond aan haar linker vleugel, flink gat in de pennen en het vleugeltje hangt te ver door. Ik ben ban dat het einde vliegcarrière is, zo jammer! Je is wel goed verzorgd, buikje lekker rond en nog mooi glad. Ze heeft een goed kosthuis gehad, bedankt daarvoor!

Zaterdag op de kop in de wind met een (te) lage temperatuur, ze krijgen het niet cadeau. Als ze weer thuis zijn zaterdag dan snel de hokken dicht, de zon (warmte) erin en verder lekker met rust laten. Het seizoen is nog lang.

Maandag gaan we met een mandje vol naar de duivendokter Nanne Wolff, de 20-365 gaat ook even mee en misschien kan Nanne er nog wat mee en valt de blessure toch mee.

Iedereen succes zaterdag, geniet van de aankomsten!

# Goedemorgen Jonkies, het is 7:00 uur en dus tijd om op te staan 🙂