21. apr, 2022

zaterdag voor de punten

Het voordeel van een trainingsvlucht is dat je de verwachtingen iets kunt bijstellen, dan zal daarna het seizoen waarschijnlijk zo gaan zoals je had verwacht.

Wij hadden zelf geen duiven mee maar volgens mij was de eerste krachtmeeting wel een geslaagde! Goed duivenweer waar alle duiven een eerlijke kans hadden en qua afstand ook prima te doen. In mijn omgeving alleen maar goede reacties gehad, en dat maakt het een goed begin van het seizoen.

Het kriebelde wel hoor, we hadden de duiven echt wel graag meegedaan. Maar als je een plan hebt moet je daar bij blijven, en dus hebben we dat gedaan. Onze duiven hebben nog wel even geoefend zaterdag, op z’n 50 KM gelost iets na de middag. Goed verlopen, iets te lang onderweg maar daarvoor is het ook oefenen natuurlijk. We hebben ze lekker een nachtje bij elkaar gelaten om de liefde weer wat aan te sterken. Ze lijken er klaar voor, vrijdag worden er 40 ingezet.

Op een van onze eerste africhting van zo’n 25 KM was een jaarling doffer achtergebleven, roofvogel was de eerste gedachten.. Afgelopen maandag kregen we (na ruim 2 weken) bericht, de duif had zich gemeld in Zuidlaren!? Dat hadden we niet verwacht natuurlijk. We hebben de duif opgehaald en waren voorbereid op het aantreffen van een hoopje veren die twee weken aan het dolen was geweest, een beetje afgeschreven zeg maar gerust. Maar toen ik de duif in handen kreeg was het precies tegenovergesteld, we kregen hem mooier terug dan die weg was gegaan J..

Toen ik vroeg hoelang de duif al bij meneer was, moest hij even nadenken en het antwoord was dat de duif net s ’middags was aangekomen. Ondanks dat ik dat natuurlijk niet geloof ben ik blij voor de verzorging en blij dat de duif weer terug is.

Deze week een jaarling duivin 2x een nacht weggebleven, zal wel een ander kosthuis hebben. We laten haar nu een paar dagen zitten en ze mag komend weekend 2 dagen bij haar doffer, lukt het haar dan nog niet om fatsoenlijk thuis te blijven dan is het einde seizoen voor haar.

En verder gaat het allemaal prima, we genieten van het mooie weer en van onze duiven!

Iedereen succes zaterdag, het gaat deze keer wel om de punten.. dus pak ze!

# Elke ochtend krijgen de vliegduiven iets extra’s na het voeren, en ze zijn er dol op!