14. apr, 2022

Het gaat beginnen

We kunnen aftellen! Nog een paar dagen en dan staan we weer op zaterdag voor de hokken, met een dikke jas aan wachten op onze duiven 😀

We hebben er wel weer zin in, de winterrust heeft lang genoeg geduurd. De duiven vliegen al weer een poosje om de hokken en de eerste trainingsmeters zijn gemaakt. Onze ploeg is er nog niet helemaal klaar voor hoor, wij starten met de eerste wedvlucht en laten deze trainingsvlucht aan ons voorbij gaan.

Wij zetten ze liever goed voorbereid op 180 KM dan half voorbereid op 130 KM.

Met het africhten is een jaarling doffer achtergebleven, op 25 KM. De duivinnen zijn prima thuis gekomen en de doffers die 10 minuten later zijn gelost kwamen verschrikkelijk slecht. Van alle kanten en heel onregelmatig, zelfs in de avond kwamen er nog thuis. Ik vermoed dat de ploeg een roofvogel is tegengekomen en dat de 010 daar het slachtoffer van is geworden. Erg jammer maar het is niet anders, het begin is altijd met vallen en opstaan.

De havik is zeer actief rondom onze hokken, het vrouwtje heeft nu al zes jongen duiven gepakt en één dusdanig verwond dat de kans op herstel bijna nihil is. Dus na twee weken los al 7 jonkies minder. Het is geen leuk gezicht als je een duif gepakt ziet worden boven de hokken, die kleintjes zijn ook echt kansloos tegen die grote lelijkerd.

Het trainen van de oude duiven is door de havik ook nog alles behalve goed. Als ze vliegen dan doen ze dat hard en dat ziet er dan ook prima uit. Alleen durven ze nog niet lang genoeg in de lucht te blijven. Je merkt het vooral aan de duivinnen, die liggen bijna plat op de pannen als ze geland zijn, er zit dan ook geen beweging meer. Vorig jaar was het precies gelijk en toen is het uiteindelijk ook goed gekomen, we hebben dus wel vertrouwen!

Pas op voor de Zuid Oosten wind die verwacht wordt zaterdag, de jaarlingen zijn nog zeer onervaren!

Alvast succes gewenst en laten we hopen dat het een mooi seizoen gaat worden voor ons allemaal!

 

# Mooie digitale prijsuitreiking van de afdelingen 10 en 11 samen, we hebben er van genoten!