7. apr, 2022

Actieve rovers

April doet wat tie wil.. ook nog echt! 4 jaargetijden in dezelfde maand. Zoals het nu lijkt is het begin volgende week pas weer een beetje fatsoenlijk duivenweer.

Jammer, want nu gaan er weer duiven de mand in voor de eerste keer die niet of nauwelijks zijn getraind. Ik hoor het gemopper alweer..

Bij ons zijn er al 3 dagen geen duiven uit geweest, als je aan het werk bent dan is de keuze om duiven te laten trainen aan huis erg beperkt. Bij ons kan het op dit moment vanaf 17:15 uur. Naja, het is niet anders, het weer kunnen we niet beïnvloeden. Wel zitten alle duiven lekker in de rennen, de kwekers, de vliegploeg en de jonkies. Ondanks het takkeweer vinden ze het blijkbaar wel lekker buiten.

 

Afgelopen zondag de oude duiven de eerste training in de mand gehad, op ongeveer 10 KM. Eerst de duivinnen los en een paar minuten later de doffers.. dat helpt natuurlijk niets, in no time is de gehele groep samen J. Toen we thuis kwamen liepen er drie doffers te koeren over de nok van het hok, en de rest zat allemaal al keurig samen in de vakken?! Ik had Trea net uitgelegd dat het de eerste keer wel een uur kan duren voordat ze het hok ingaan, vooral de jaarlingen die het spelletje nog niet kennen. Van dat verhaal klopte dus helemaal niets, kun je nagaan dat het iedere keer weer anders is.

Al met al een mooie africhting, een goed begin voor de ploeg van 2022.

Afgelopen weekend de jonkies voor het eerst naar buiten gehad.. Dat ging op zich erg goed, alles naar buiten en ook alles door de tringels weer naar binnen. Zo tegen etenstijd komt er beweging in en gaan ze toch op zoek waar het diner geserveerd wordt. Beide dagen wel een aanval van de sperwer gehad, de groep de lucht in en alle kanten op natuurlijk. Gelukkig komen de meeste weer terug, ook al is het een paar uur later. Totale schade is 3 minder bij de voerbak! Eén hebben we terug gevonden achter de stallen, een hoop veren in ieder geval.. daar hoeven we niet meer op wachten. Het slachtoffer was geplukt achter de stallen maar wel meegenomen door de rover, dus om welke het gaat is onbekend.

Onze dikneus zou dat jaar nog de mand in gaan, deze krachtpatser had afgelopen seizoen nog 2x teletekst met als beste een 2e op Chimay tegen 2222 duiven. Maar helaas, hij heeft gisteren zijn laatste vlucht gemaakt. We gaan hem missen!

# De resten van een jongen duif, voor het eerst naar buiten en gelijk slachtoffers. @#daar kweek je ze niet voor#@