3. mrt, 2022

Binnenkort naar buiten

In tijden van oorlog zijn begrip en overleg de eerste slachtoffers, oorlog is het probleem en niet de oplossing. # Oekraïne hou vol!  

 

Zaterdag en zondag de voorjaarsbeurs in Houten, het zal wel ontzettend druk worden. Als je er bent en tussen al het gezelligheid loopt dan vergeet je wat er gaande is in de wereld, en dat moet ook! Even geen corona of andere nare dingen, gewoon lekker duivenmelken met elkaar.

De prijsuitreikingen zijn verplaatst naar een andere datum en plaats, de hele planning weer in de war 🙃 Naja, het is niet anders. Links of rechtsom komen de gewonnen prijzen in Heiligerlee, Marit heeft al een plekje vrijgemaakt op haar kamer.

In en om de hokken gaat het goed, héél goed. De duiven voelen zich prima en dat zie je in alles, het is fijn verzorgen op deze manier. De jongen die er liggen groeien als varkens, niet normaal hoe snel dat gaat. De tweede ronde van de kwekers is inmiddels ook uit de doppen, alles bevrucht en alles uitgekomen. Fingers crossed.. so var, so good

Volgende week de hokken voor de jonge duiven inrichten, denk dat het nog een dikke week is tot de eerste jongen er in gaan. Kleine aanpassingen staan op de planning, meer voor de gezelligheid dan functioneel. De hokken staan al een poosje leeg, dus lekker schoonmaken en luchten is ook geen luxe.

Voor de vliegduiven zal fase 2 beginnen komende week, dan is de winderrust en kweekperiode echt voorbij. Dan moet alles weer een beetje strakker en strenger. Het plan zit in ons hoofd, alleen nog even de puntjes op de i.. en daar gaan we komend weekend nog maar eens goed over nadenken. Ze gaan binnenkort in ieder geval weer op de vleugels, dat zal wel even weer wennen zijn na vijf maanden. Niet alleen voor de duiven maar ook voor ons! Hopen dat het weer ons een beetje goed gezind is en dat de havik dit jaar lekker vroeg is met nestelen.

Dat is wel een voordeel dat we later beginnen met de vluchten dit jaar. Voor de werkende melkers komt de zomertijd natuurlijk beter uit, dat geeft toch altijd iets meer speling om de duiven voldoende te trainen door de week. Maar wat ook wel een groot voordeel is, de roofvogels zitten ergens half maart op hun eieren. Daarvoor wordt er veel gejaagd om maar zoveel mogelijk prooien aan te leveren. Laten we hopen dat het beter gaat dan afgelopen jaar, daar werd de start van het seizoen voor ons erg lastig gemaakt door de havik. En later ook door de sperwer.. die richtte zich wat meer op de jonge duiven.

 

Laten we er maar niet op vooruit lopen en ervan uitgaan dat het allemaal goed komt!

# LOULOU en haar partner op kleine jongen, prachtig zoals duiven daarmee omgaan.