25. feb, 2022

Eind februari

Hebben we het één gehad komt het andere er weer aan.. Wat is de wereld soms toch een ellendige plek, zo kun je maar weer zien dat vrijheid geen vanzelfsprekendheid is.  ❤😥

De overgang naar een mooi verhaaltje over onze hobby is best moeilijk, zolang we niet verder kijken dan ons eigen erf valt het allemaal best mee.. Maar heel dichtbij ons erf is inmiddels op een aantal boerderijen vogelgriep geconstateerd, met alle ellende van dien. Wij kunnen ons niet voorstellen hoe het moet zijn voor deze getroffen mensen. Verschrikkelijk!

Hopen dat er snel een oplossing komt voor deze ziekte onder de vogels en pluimvee, ook uit eigen belang en het belang van onze hobby.

Na deze intro kan ik alleen maar zeggen dat het op eigen hok heel goed gaat, de problemen die we daar ervaren zijn natuurlijk om te lachen. Zal het er nu ook maar niet over hebben.  Onze duiven doen het dus prima, de kweek gaat voorspoedig. Het is inmiddels emmers vol voeren in plaats van busjes, en wat er in gaat komt er ook weer uit.. dus dat brengt wel wat extra werk met zich mee. Naja, ook dat hoort erbij natuurlijk.

De doffer 21-010 die bij de buren op de eitjes zat te broeden, hebben we het af kunnen leren. Of eigenlijk hebben we zijn duivin geleerd dat ze niet alleen mag broeden. Toen het jong een dag of 3 oud was hebben we tussen de middag de duivin weggepakt en om 18:00 uur weer terug gezet. Dit hebben we drie dagen gedaan en toen had ze door dat hij ook best op het nest kon zitten en voor het jong kon zorgen.

Verder is er in en om de hokken niet veel gebeurd de afgelopen week, vooral veel van hetzelfde dus. Komt ook mooi uit hoor, we zijn aan het klussen in huis. We zitten aan het begin van de klus, dus eerst is het een chaos en als het goed is dan zal over een week of 3 alles weer spik en span zijn.

 

Nog een weekje dan is de voorjaarsbeurs in Houten! Wij gaan in de ochtend een rondje beurs doen, aansluitend prijsuitreiking van de NPO en de ladies league en daarna gaan we gelijk door naar Rotterdam voor een paar leuke dagen. Gezellig druk weekend dus, wel zin in hoor. Zaterdagavond naar de kuip, wedstrijd Feyenoord – FC Groningen, zondag verjaardagfeestje en tussendoor genieten van een hapje en een drankje. Een keer wat anders dan postduiven zullen we maar zeggen.

 

# De steiger die gebruikt wordt in huis is grondig geïnspecteerd door Poes, veilig bevonden 😋