28. jan, 2022

De kweek is begonnen

We mogen weer wat meer, gelukkig! We kunnen weer het huis uit. Het coronavirus zwakt af, nu maar hopen dat het verder blijft afzwakken. We zijn er zo langzamerhand wel aan toe.

Thuis voelt iedereen zich weer goed, geen hinder meer van de corona. We doen allemaal weer ons ding.. Marit en Ivon zijn druk met school, allebei in het examen jaar. Marit werkt ook behoorlijk vaak en is druk met autorijles. Ivon haar grote passie doet ze samen met Trea, verzorgen van hun Spaanse schone Wala. Het zijn net duivenmelkers.. uren per dag besteden ze aan hun hobby 😀

In de hokken zijn we ook weer lekker druk, zeg maar behoorlijk druk. We hebben alles samen gezet en dat betekend dat er 40 koppels hormonen en testosteron op de vierkante meter samen zitten. Pfff en daar kun je het druk mee hebben! Ik moet zeggen dat het nu na een week allemaal erg voorspoedig gaat en er tot nog toe geen grote problemen zijn geweest.    

Afgelopen vrijdagavond hebben we gekoppeld, om 22:00 uur konden de lichten uit en mocht de romantiek z’n werk doen. Verdeeld over 4 hokken hebben we dus 40 koppels samen gezet, 12 kweekparen en 28 koppels vliegduiven. Cupido (en het zachte weer) hebben goed hun best gedaan. Hier en daar een beetje extra hulp maar alles is goed gekoppeld. Donderdagavond op dag 6 lager er bij vier koppels een ei, beetje vroeg maar wel een goed teken als je het aan mij vraagt.

Onze Oma hebben we 3 dagen eerder gekoppeld op onze stamdoffer, Oma is nog maar van 2014 maar had vorig jaar helaas maar één goed ei gelegd. Op advies van Nanne Wolff iets eerder gekoppeld in het grote hok, de rust zal haar goed doen volgens doktersadvies. En gisteravond lag er een prachtig mooi groot ei, wat was ze trots! En wat zijn wij blij 👍 Hopen dat er nog meer volgen en dat er natuurlijk gezonde jongen van mogen komen. Het begin is in ieder geval veelbelovend.

 

Het seizoen is begonnen, de wekker gaat weer om 5:30 uur! Voor je het weet vliegen de duiven weer hun rondjes om het huis, en voor je het weet zijn we weer aan het africhten.. De tijd gaat snel!

Misschien dat er de komende tijd hier of daar nog iets leuks wordt georganiseerd op postduivensport gebied, leuk!

Blijf gezond en succes met het koppelen!

# Kleine impressie in de hokken waar we net gekoppeld hebben.