17. jan, 2022

Weinig klachten

2022 is niet helemaal begonnen zoals we ons hadden voorgesteld.. Het spook Corona heeft ons ook te pakken gehad. Marit was de eerste met een positieve test en twee dagen later de rest van het gezin ook.

Gelukkig vielen de klachten mee en kunnen we zeggen dat we er goed door zijn gekomen. Nu nog een beetje meer conditie en we zijn weer als van ouds J!

We zijn erg gelukkig dat we weer wat meer kunnen, de versoepeling zoals die er sinds afgelopen weekend zijn waren meer dan welkom. En nu maar hopen dat het de komende tijd goed blijft gaan zodat we in april weer op een normale manier met onze duiven kunnen spelen. En met gewoon bedoel ik samen de duiven weer in-manden, samen de manden in de wagen zetten, een biertje aan de bar, bloemen en applaus voor de winnaar en ga zo maar door.

In en om de hokken gaat het prima! De duiven zijn klaar voor de start van 2022, ze zijn klaar om gekoppeld te worden. We hebben alle duiven in handen gehad afgelopen week en het viel zeker niet tegen. Hier en daar een duif met obesitas en wat oudere (kweek) duiven die nog wat stram zijn, maar wel allemaal keurig door de rui en dus een lekker zacht nieuw verenkleed. De laatjes zijn voor de laatste keer geselecteerd met als uitkomst, 2 duivinnen (uit Niffou) voor eigen kweek, twee duivinnen zijn afgelopen zaterdag verhuisd naar Appingedam, 3 doffers en één duivin zijn zaterdag verhuisd naar Hoogeveen, één duivin uitgeselecteerd en nu nog één duivin ‘over’.

We gaan eind deze week koppelen, en dan alle duiven tegelijk. Dan hebben we één keer de stress en de drukte en als het goed is zijn we er dan na een dag of vijf vanaf. Hopen dat het allemaal een beetje vlot en rustig verloopt. Onze ervaring leert dat de duiven heel snel gekoppeld zijn maar dat de onderlinge strijd tussen de koppels op de hokken tot ongekende hoogte kan stijgen. Het zijn een stel driftkikkers met hele korte lontjes, als ik er aan denk zie ik er al weer tegen op.

 

Op dit moment is er een online verkoop van onze buurvereniging uit Winschoten, mooie bonnen! Zeker de moeite waard maar ook een mooie club om te steunen, dus neem een kijkje via www.duiven.net P.V. de Olle witte Winschoten.

Er zijn nog veel verkopen op dit moment, het lijken er steeds meer te worden. Voor wat betreft de bonnen begrijp ik het wel, er zijn door de Corona geen tentoonstellingen en dan is bonnenverkoop een mooie vervangende bron van inkomsten. Maar al die liefhebbers die nu nog duiven verkopen, ik weet het niet..  Maar goed, ieder z’n ding en eerlijk is eerlijk, wij hebben ook al wel eens een hele fijne gekocht via een veiling in maart.

Blijf gezond en succes met het koppelen!

# Op bezoek bij dokter Wolff, vanaf nu weer iedere 4 weken.