3. jan, 2022

2022

Wij wensen iedereen een gelukkig, gezond en sportief nieuwjaar, veul hail en zeeg’n in ’t nije joar.

Dat was 2021! Voor de één een goed jaar voor de ander wat minder, we hebben allemaal zo onze reden om er wat van te vinden. Het ligt inmiddels achter ons dus laten we vooruit kijken en hopen dat 2022 ons brengt waar we op hopen, ieder voor zich natuurlijk.

Voor wat betreft de duiven hopen we sportief gezien op het zelfde als afgelopen jaar, dan zijn we meer dan tevreden!

 

Op de valreep van 2021 zijn we nog met twee mandjes duiven op bezoek geweest bij Nanne Wolff. Eerst koffie en even bijkletsen en daarna de duiven grondig nagekeken, van alle hokken hadden we duiven mee. De dokter was zeer tevreden, alles was dik in orde en de conditie was prima. Toch een mooie bevestiging, de uitslag blijft altijd een beetje spannend.

De duiven doen het ook erg goed op de hokken, zien er prima uit, eten als groten en zijn inmiddels klaar met de rui. Als we de hokken binnen komen dan beginnen de doffers te draaien en de duivinnen te knikken, en dan weet je genoeg toch 🙂 Ze zijn klaar voor het koppelen! Bijlichten doen we eigenlijk al vanaf 1 december dus dat hoeft nu niet extra, we gaan deze week wel over op ander voer.. Nog wel steeds één keer per dag trouwens.

Afgelopen zondag zijn alle hokken weer lekker in bad geweest, en of ze daar zin in hadden. De week ervoor was het overdag ook onder nul en dus iets te koud voor ons, waarschijnlijk kunnen de duiven er goed over hoor maar voor ons hoeft het niet. Maar nu dus wel weer uitgebreid in het zwembad, mooi om te zien hoe ze daar van genieten.

Vorige week nog een bon weten te scoren op de verkoop van Ter Apel, dat was trouwens een mooie verkoop! Een diversiteit aan liefhebbers, grote en kleine spelers die allemaal hebben bewezen dat ze goed met hun duiven zijn. Wij hebben de bon gekocht van Gosse Tolhuis uit Vlagtwedde. Voor ons nog wel een beetje onbekend maar zijn prestaties niet hoor, de naam Tolhuis heeft héél vaak bij de eerste 10 gestaan in het rayon (op de Vitesse en midfond vluchten). Wij denken dat het prima past bij onze duiven, het is in ieder geval een bezoekje meer dan waard.

Vanavond meer nieuws omtrent de lockdown, ben benieuwd hoe we de komende weken verder gaan in Nederland. Ik zou zeggen volhouden en vooral gezond blijven.

# Proost op het nieuwe jaar!