16. dec, 2021

Nog 2 weekjes

Op z’n Duits.. Max is wereldkampioen! Niet opgeven en in de laatste ronde toeslaan, de Duitse sporters doen het al jaren 👍 Daar kunnen we in de duivensport ook van leren, nooit opgeven en doorgaan “till the fat lady sings”

Wij zijn geen autoracefanaten of superfans van de F1, maar de laatste twee races van Max en Lewis hebben we wel gezien en ik moet zeggen, we hebben er van genoten. Het is toch heerlijk om samen te juichen en trots te zijn dat je Nederlander bent.

Veel gepraat en rompslomp over de zogenaamde gestolen kampioenschap en regels die niet zijn nageleefd, scheldpartijen en zelfs fans (uit Nederland) die elkaar van alles wensen. Onbegrijpelijk dat mensen zo onsportief kunnen zijn, maar helaas zie je dat overal.. zelfs in de duivensport. Twee mooie uitspraken die ik gehoord heb; “als je voor Verstappen bent, dan hoef je toch niet tegen Hamilton te zijn” en “het is veel leuker om een goede verliezer te zijn dan een slechte winnaar”.

Deze week veel op internet, van verschillende online veilingen de voortgang volgen. Leuke bezigheid, vooral van verenigingen uit de omgeving. De bonnen/ duiven die worden aangeboden zijn veelal van liefhebbers die je kent, en dat maakt het extra leuk. Wel bijzonder dat je veel dezelfde namen tegen komt! Onze club heeft nog een week lang (tot 22-12 as.) een online verkoop, dus als je nog een leuke bon wil scoren.. dan graag bij onze club 🙂 klik op de link om gelijk naar de veiling te gaan.

https://www.doevepeet.nl/store/bonnenverkoop-0138-pv-de-trouwe-duif-te-scheemda-2021

 

In en om onze hokken gaat het prima, de duiven zien er weer lekker strak uit en zitten vol leven. Dat moet nu ook, duiven die nu niet strak zitten gaan een moeilijke winter tegemoet. En volgens mij hoef je niet extra’s te doen om de duiven goed te houden, wij doen niet veel anders dan in de zomer.. alleen wel heel veel frisse lucht in de hokken. Alle rennen staan open, elke dag! In de laatste week van december staat er een afspraak gepland met onze duivendokter Nanne Wolff, dan weten we echt zeker of alles in orde is.

Ik zie de duivinnen al weer naar elkaar knikkebollen, ze beginnen kriebel te krijgen. Hier en daar heb ik al duivinnen zien kroelen met elkaar, ook dat komt ieder jaar weer terug. Ik laat ze maar lekker, volgens mij hebben we er nog nooit echt hinder van ondervonden. Ze moeten nog een week of 5 geduld hebben hier voordat er gekoppeld wordt.

Onze laatjes voor de verkoop zijn ook bijzonder mooi geworden, jonge duiven lekker laten uitgroeien in de ren, zonder stress doet wonderen. Wij maken ons in de zomer veel te druk om die jonge dingen, alleen maar stress, ziekte en verliezen.. en nu, alleen maar mooie en goed uitgeruide jonge duiven die al bijna klaar om gekoppeld te worden.

Gisteren post van de NPO, een diploma met behaalde prijzen in 2020 en een diploma met behaalde prijzen in 2021. Altijd leuk om iets tastbaars te krijgen, deze gaan in een lijstje en komen op kantoor te hangen. De gewonnen prijzen; 4e On-aangewezen midfond 2020 – 5e Aangewezen midfond 2020 – 7e duifkampioen midfond met de 18-384 – 9e Aangewezen midfond 2021 – 9e duifkampioen midfond met de 18-383, behaald in de categorie NPO Jeugd met Senior.

We hebben dit jaar ook nog behaald 1e Aangewezen Vitesse 2021 – 2e duifkampioen Vitesse 2021 met de 17-274 en 3e On-aangewezen midfond 2021, deze prijzen worden in maart persoonlijk uitgereikt op de NPO dagen. Tenminste als Corona het toelaat, anders ook maar met de post 😀

 

Nog twee weekjes en dan is het jaar 2021 alweer voorbij, maak er nog wat leuks van!

# Een bak vol koolhydraten, vitamines en vooral heel veel lekkers! Onze kippen zijn er dol op