8. dec, 2021

Donkere dagen voor kerst

Het is alweer december! Pakjesavond is geweest en voor je het weet zing je het jaar alweer uit.

De tijd gaat snel, ondanks de wereldproblematiek en een pandemie die maar blijft overheersen.. gaat de tijd nog steeds erg snel. We zitten ook nog in het goeie deel van de winter (als je het mij vraagt), zo vanaf februari begin ik het toch wel zat te worden en duren de dagen ook al snel weer erg lang.

Maar goed, zover is het nog niet, eerst deze feestmaand! Gezellig en lekker druk.

Helaas hebben we onze tentoonstelling en bonnenverkoop af moeten zeggen, of in ieder geval moeten verplaatsen. Het was gewoon niet vertrouwd om met veel mensen samen te komen in ons clubgebouw. Ook al is iedereen geënt en kan de QR code laten zien, dat is nog steeds geen garantie natuurlijk. Gezondheid boven alles, ook in de duivensport!

We hebben besloten om de bonnen die geschonken zijn door topliefhebbers uit de regio, te verkopen via een onlineveiling.

https://www.doevepeet.nl/store/bonnenverkoop-0138-pv-de-trouwe-duif-te-scheemda-2021

Het is echt de moeite waard om te kijken en een bon te scoren, bonnen zijn geschonken door goeie liefhebbers!

Uiteraard hebben we zelf ook een bon geschonken, dat doen we met alle plezier. Voor de zaalverkoop (die dus is afgelast) hadden we ook nog een mooie koppeltje augustus-jongen zitten, maar die doen we niet op de online verkoop. Komt niet goed tot z’n recht denk ik, het is een prachtig koppel die moet je in handen hebben gehad.

Er zijn nog twee bonnen van ons online, PV Hoogeveen en vereniging PV de Blauwe doffer te Appingedam, beide via duiven.net  Tot zover de reclame van deze week ;-)

In en om de hokken gaat het goed, nog steeds lekker rustig. Het wekelijkse bad-moment is gelijk ook het hoogtepunt van de week, verder is er nu niet zoveel te beleven. Alle duiven zijn op een paar pennen na goed door de rui gekomen, ik heb nog geen gekke afwijkingen gezien. (en die zijn er vast!) Die komen we straks tegen als we gaan koppelen. Voor nu maar lekker genieten van de rust en er voor zorgen dat de duiven niet al te vet worden van het niets doen. Kalkoenen liggen op een grote zilveren schaal en horen niet thuis in het duivenhok.

We zijn al druk plannen aan het maken voor januari, hoe en wanneer gaan we koppelen? Alle hokken tegelijk of toch een paar dagen ertussen.. het nieuwe dofferhok wel jongen of alleen eitjes?  Nog heel veel vragen dus. We willen nog het een en ander aanpassen aan de hokken, dat doen we ook in januari. Dat is niet special omdat het dan moet ofzo, dan heb ik het meeste tijd en heb ik af en toe een dagje vrij. Dus het komt dan gewoon beter uit.

Nu maar eerst veder genieten van de donkere dagen voor kerst, Hohoho!

# LouLou, Hooymans duivin met héél veel HARRY in de stamkaart.