19. nov, 2021

Tentoonstelling, het mag!

Toch weer beperkende maatregelen door de opkomende Coronabesmettingen,  gelukkig is het (nog) beperkt en kun je er zelf nog wel iets leuks van maken. Voor hoe lang is maar zeer de vraag, als je naar de cijfers kijkt en wat er om ons heen gebeurt in Europa, dan zal het wel niet zo lang meer duren voordat alles weer op slot gaat.

Nu het positieve, de tentoonstellingen mogen doorgaan. Dat is toch goed nieuws! En het tweede goeie nieuws.. je bent lekker om 20:00 uur weer thuis 😉 Dat is goed voor de relatie haha. Zolang het mag moeten we er maar wat leuks van maken.

Dit weekend twee keuringen, helaas is daarvan één afgelast. Als je het als vereniging niet kunt organiseren of als de angst overheerst, dan is afblazen inderdaad het beste. Wel jammer maar het is niet anders. Ik ben toch wel blij hoor, na twee jaar weer duiven keuren, heel veel zin in.

Ons eigen cluppie heeft volgend weekend tentoonstelling, eigenlijk een gezellige feestmiddag want dat is toch waar het om gaat. Als het allemaal lukt dan doen wij ook een paar duifjes mee, maar dat is erg afhankelijk van de tijd. Ik wil niet zeuren maar het is nogal druk de komende dagen / weken, we zullen zien. We gaan sowieso naar het feestje, voor de gezelligheid en om een bonnetje te bemachtigen. Er zijn een paar héle leuke bonnen!

 

In en om de hokken gaat het goed, lekker rustig genieten van de duiven. Het verzorgen is een dagelijks ritme en dat is prima. Het meeste werk hebben we van de laatjes 👍 Dat zijn inmiddels echte pubers en doen niets anders dan ruzie maken en laten zien wie het meeste testosteron heeft. En de duivinnetjes sporen de jonge mannen alleen maar aan, en dan is het feest compleet. Nog even volhouden en dan gaan ze verhuizen. Het zijn trouwens wel stuk voor stuk mooie duiven geworden, dat dan weer wel.

Verder is er niet veel te melden op dit moment, het is bij ons net als bij iedereen, rustig in de hokken. Komende dagen gaan we de rennen schoonmaken, is wel weer nodig. Er liggen roosters in en dan kan het wel wat langer wachten natuurlijk, maar ik heb geen zin om het midden in de winter te doen brrrr. Dus een leuk klusje in het vooruitzicht!

Geniet van de duiven en als je een prikkie hebt gehad en je durft er op aan, bezoek dan een tentoonstelling in de buurt. Altijd leuk!

# Voor de kenners.. een snelle vleugel toch? Lambrechts x Heremans (geboren in augustus)