12. nov, 2021

ALV stap naar de toekomst

Bijzonder dat er in de zomerperiode een keer zoveel liefhebbers actief is dan in de winderperiode..

Laatst zat ik in een discussie met een aantal liefhebber over dat de uitslagen van wedvluchten, op verenigingsniveau, veelal gedomineerd wordt door een bepaald  aantal liefhebbers. Vroege prijzen en veel duiven op de uitslag, is het dan nog wel leuk voor de liefhebbers die wat meer moeite hebben om vroeg te klokken? Nee, natuurlijk is dat niet leuk. Daar waren we het snel over eens.. maar wat kunnen we dan doen? Heel veel scenario’s besproken en bij alles zijn mitsen en maren, in één discussie niet op te lossen dus.

En nu kom ik bij de eerste zin; Het is wel erg opvallend dat de liefhebbers die in de zomer moeite hebben om mee te komen, in de winter altijd schitteren door afwezigheid. Het maakt niet uit wat er te doen is in de winter, ze zijn er gewoon niet. Is het dan toeval dat deze liefhebbers in de zomer maar moeilijk op de uitslag komen?

In het vervolg van deze discussie zal ik daar als eerste naar vragen. Neemt niet weg dat ik het heel mooi zou vinden als iedereen plezier heeft op zaterdag.

In en om de hokken gaat het goed, nog steeds lekker rustig qua verzorging. We genieten er van om de duiven te verzorgen, en ik denk de duiven ook wel 👍  Deze week nog een paar dagen de duiven verzorgen van een duivenvriend, is zelf een paar dagen uit de running. Ik neem een uurtje eerder vrij van het werk en zo kun je elkaar mooi een beetje helpen.

Onze twee nieuwe aanwinsten, LUCIANO en LOULOU doen het ook goed. In het begin is het natuurlijk allemaal een beetje onwennig, en dan schiet het eten er al snel bij in.. Maar nu gaat het helemaal prima! Van LOULOU zetten we volgende week de stamkaart op de site (moeten we nog overtikken in ons eigen systeem). De komende periode nog op zoek naar een duivin en dan zijn we compleet. Aanbod genoeg, alleen nu nog de juiste kiezen haha!

Vrijdagavond ALV van de Afdeling en zaterdag van de groep van keurmeesters. Zaterdag is de vergadering is Soest, pffff tweeënhalf uur rijden.. dat is dan het minst leuke. Vrijdagavond op de ALV van de Afdeling genoeg te bespreken en te besluiten, mooi man vooruit kijken met elkaar. Toekomstbestendige duivensport!

Maar ook hier zal het zo zijn dat de sprekers (schreeuwers in de volksmond) van de zomerperiode de zwijgers van de winterperiode zijn. En dat is natuurlijk erg jammer en ook best frustrerend, in de zomer wel roepen dat het anders moet maar in de winter niet helpen om een oplossing te vinden die voor iedereen goed is. Naja, zal wel niet alleen in de duivensport zo zijn 🤪

Eerst maar de persconferentie aanhoren vrijdagavond, als er maar geen Corona-ophokplicht komt. Daar zit niemand op te wachten!

Onder het tabje vliegduiven hebben we de eerste vernieuwde stamkaarten van onze vliegduiven geplaats. En nog een paar nieuwe foto’s ook. Veel leesplezier!

# Diploma van de club met de gewonnen prijzen, al met al dik tevreden