5. nov, 2021

LUCIANO en WALA

Opnieuw Coronamaatregels, gelukkig nog niet al te streng! Vooralsnog kunnen we alles blijven doen, (mits QR code) en nu maar hopen dat alle winteractiviteiten door kunnen gaan.  

Als gezin is het heerlijk om lekker kneuterig bij elkaar te zijn, lekker op de bank bij de kachel met een hapje en een drankje. Helemaal niets mis mee! Maar voor de kinderen is het wel een dingetje hoor, die willen ook wel een keer lekker los gaan en kind zijn zonder na te hoeven denken. En de kinderen niet alleen trouwens, dat willen wij ook wel toch?

Morgenavond het eerste feestje van dit seizoen, prijsuitreiking van onze vereniging. Altijd super gezellig, we kijken er naar uit. We hebben aardig wat prijzen gewonnen dit seizoen, is nu bijzaak maar wel leuk natuurlijk. In het seizoen moet je er alles aan doen om eerste (of kampioen) te worden, maar na het seizoen is iedereen weer kampioen en praten we allemaal weer over het komende seizoen.

Nog even en dan worden de eerste tentoonstellingen ook weer georganiseerd, gelukkig. Het is niet alleen leuk maar ook broodnodig voor de verenigingen, voor de gezelligheid en voor de doekoes (centen). Er wordt nog weinig reclame gemaakt maar dat zal vast nog wel komen. Onze club organiseert 28 november haar tentoonstelling, uiteraard met een bonnenverkoop. (www.trouweduif0138.nl) Op een zondag, een prima dag voor duivenmelkers.

Uiteraard hebben wij voor onze club ook een bon geschonken, of het een bon voor een jonge duif 22 wordt of een late jong 21 weten we nog niet. Er lopen nog een paar echt mooie jongen, misschien dat we daar iets van schenken. Zo links en rechts hebben we voor andere verenigingen ook een bon geschonken, niet omdat het moet maar omdat het kan. Het is lastig om nee te zeggen als je wordt gevraagd, maar het moet wel.. we zijn immers geen kweekstation 😉

In en om de hokken gaat het prima, we zijn dik tevreden en de duiven volgens ons ook. Het ziet er allemaal goed en tevreden uit, we verzorgen dagelijks met veel plezier.

 

Vorige week schreef ik dat er twee nieuwe aanwinsten gehaald werden, en ze zijn er! LUCIANO en WALA. LUCIANO voor Marit en mij en WALA voor Trea en Ivon..

LUCIANO is een prachtige kras doffer, geboren in april van dit jaar en DNA gecertificeerd J Hij is een kleinzoon van de welbekende HARRY van J. Hooymans. Het bloed van deze top duif stroomt in praktisch alle duiven die op de stamkaart staan. We zijn er erg blij mee en denken dat het een mooie aanvulling is op ons kweekhok. De stamboom staat onder het tabblad kweekduiven

WALA is een knappe jonge dame van Spaanse komaf, met een stamboom waar je “u” tegen zegt! Doordat het allemaal in het Spaans is kan ik er niet veel uit wijs worden 👍 maar volgens kenners.. WALA is van Trea en Ivon (onze jongste dochter) beide meiden zijn er helemaal weg van en verzorgen haar dagelijks met veel plezier en enthousiasme..

# Op de foto LUCIANO en WALA (met Ivon)