21. okt, 2021

Herfst

Herfst! Volgens mij is het nu echt begonnen.. Als je naar buiten kijkt dan lopen de rillingen over je rug, nat, koud en heul veul wind.

De duiven geven er maar weinig om, zitten als kleine pluizige bolletjes maar wat voor zich uit te kijken. Maar wel altijd in de rennen, zelfs met dit kl.t.n weer. Ze mogen zelf kiezen waar ze zijn en 90 % kiest er voor om buiten te zitten. Alleen met schoonmaken en voeren komt er wat leven in, en uiteraard als het bad wordt klaar gezet.

Afgelopen weekend zijn we op pad geweest, lekker met het gezin een paar dagen naar Rotterdam. Heerlijk genoten van de stad en alles wat dat met zich meebrengt, en ook weer genoten van de terugreis naar het mooie Noorden 👍

In en om de hokken is het nog steeds lekker rustig, de rui gaat prima! Ze krijgen allemaal hun natje en hun droogje en dagelijks wordt er gepoest. Twee keer in de week kunnen ze zwemmen en elke dag genieten van de buitenlucht. Klinkt als een leuk duivenleventje toch.

 

Over twee weken hebben we van de club onze feestavond, het mag gelukkig weer! De feestavond/ prijsuitreiking is na het seizoen toch wel iets waar we naar uitkijken. Het mooiste vind ik wel dat de kampioenen van het afgelopen seizoen worden gehuldigd maar dat de kampioenen van het komend seizoen alweer het hoogste woord hebben, duivensport is toch prachtig.

We zijn begonnen met het updaten van de site, de tabblad kweekduiven is als eerste aan de beurt. We hebben de oude stamkaarten verwijderd en een grootdeel nieuw weer teruggeplaatst. We zijn nog niet helemaal klaar maar het begin is er. Komend weekend starten we met de vliegduiven, daar is een update echt nodig 🙂 Het gaat allemaal niet zo snel.. het bijwerken van compustam is behoorlijk wat werk.

Tot zover eerst maar weer, blijf genieten van de duiven!

# Kat in het bakkie, onze Poes mist het rommelen met de duiven ook. Dagelijks neemt ze een kijkje bij de hokken om te zien of alles nog oké is. #waakpoes#Rex#K9