14. okt, 2021

Kampioenen

Volgend weekend de najaarsbeurs in Houten, wordt niet door de NPO georganiseerd maar door Proff sport. NPO houdt de hand op de knip en is aan het sparen voor de Olympiade 2023.

2023 duurt nog even natuurlijk maar wij kijken er naar uit! De olympiade is een enorm postduivenevenement waar de hele duivensport-wereld aan deelneemt. Dit wil je natuurlijk niet missen! En nu maar hopen dat de wereld dan weer helemaal open is en er geen (Covid-19) beperkingen meer zijn.

 

In en om de hokken in Kloosterhold is het heerlijk rustig, de duiven doen het goed. Het is makkelijk verzorgen met de dagelijkse ritme van de rui-periode. De duiven eten als groten, eetlust als een paard haha! In de zomerperiode voeren we ook volle bak en dan zie je de duiven niet aanvetten, hoe anders is dat nu.. Als je nu blijft strooien met voer dan valt in no time 75% van de duiven in de categorie “Obesitas”. Dus we moeten wel een beetje rekening houden met de hoeveelheid en het type voer, aan de ene kant moeten ze niets te kort hebben en aan de andere kant moeten de duiven ook niet (te veel) aanvetten. We pakken regelmatig duiven in de hand om te zien en voelen hoe het er voor staat.

De kampioenen maak je in de winter, of dat zo is weet ik niet hoor, volgens mij moet je 365 dagen je duiven goed verzorgen om kampioen te worden 🙂  Over kampioenen gesproken.. 1ste  nationaal kampioen on-aangewezen midfond en 1ste nationaal kampioen on-aangewezen jong, beide kampioenen uit de Afdeling 10 rayon 1 t/m 4. (F. Wilpstra en Wendela Wiersema)  En wat te denken van de 6e Olympiade jaarlingen 2021.. Een duif van kampioenshok Dyda Schothorst, Rayon 3 Afdeling 10. Aansprekende titels die behaald worden in de voor sommigen ‘kansloze deel’ van de afdeling, dit geeft maar weer aan dat het allemaal zo slecht niet is.

De komende weken gaan we de pagina’s vliegduiven en kweekduiven van onze site updaten. De selectie is geweest dus een aantal moet van de site en er komen weer een aantal bij. We proberen om alle kweekduiven op de site te zetten, hebben wij wat te doen de komende tijd en de bezoekers van de site iets te lezen 👍

Geniet van de duiven en probeer ze kampioen te maken he!

# De oude doffers na selectie en voordat de junioren zijn bijgezet, lekker veel ruimte voor de mannen.