7. okt, 2021

Oktober is begonnen

Een rustig weekje op duivensportgebied. Er is nu ook niet zo heel veel te beleven op de hokken natuurlijk, alleen veren.. héél veel veren!

De rui gaat prima, kan niet anders zeggen. Het gaat allemaal op volgorde van scheiden en donker zetten, heel opvallend. De oude doffers waren als eerste gescheiden en die zijn nu ook het kaalst, de junioren volgen nu. Het hoeft ook allemaal niet te snel te gaan hoor, er is nog tijd voldoende. Belangrijkste is dat het allemaal goed gaat en er een perfect verenpak terug komt.

Voeding is nu net zo belangrijk als in het vliegseizoen, we geven alleen maar goed voer (voor zover wij dat kunnen beoordelen natuurlijk). Nu mengen we vliegmengeling en rui mengeling, 50:50 van het merk Matador. Dat doen we tot zeker begin december en dan geven we nog een maand alleen rui. In januari gaan we over naar vliegmengeling en kweekmengeling, ook 50:50 en van het merk Matador.

Uiteraard geven we ook nu heel wat verschillende bijproducten, ze zullen niets te kort hebben.

Het krabben van de hokken doen we ook elke avond, niet omdat het moet maar omdat het kan.. haha. Na een dagje werken op kantoor is het echt even lekker om buiten bij de duiven te zijn, krijg je weer energie van. (en daar wordt Trea dan weer vrolijk van 😉)

 

Vinden jullie het ook zo mooi om nu alle verkoopsites af te struinen om te zien wat er allemaal te koop wordt aangeboden? Ik vind het prachtig. Al die mooie stambomen en prachtige foto’s, geweldige verhalen en sterke referenties.. De kunst is natuurlijk om door het bos de bomen te zien. Want laten we eerlijk zijn, het meeste wat verkocht wordt is natuurlijk niet goed genoeg, in ieder geval niet om mee te kweken. Maar er zijn ook verkopen die eerlijk zijn en waar de kans om een goede te bemachtigen best wel groot is.

Latere jongen en totale verkopen van bijvoorbeeld alle kweekduiven, daar maak je (volgens mij) het beste kans op een goede duif. Hoe dan ook, ik vind het prachtig en zal het de hele winter blijven doen. En misschien hebben we nog geluk ;-)

Deze week nog een aanvraag gehad voor een duivenkeuring in Friesland, het begint gelukkig weer een beetje op gang te komen. Inmiddels hebben we vier aanvragen en dat begint er op te lijken. Het zou mooi zijn als er weer (veel) tentoonstellingen georganiseerd worden, voor iedere club de gelegenheid om op een gezellige manier wat extra centen te verdienen. Onze club organiseert op zondag 28 november aanstaande haar tentoonstelling, inclusief bonnenverkoop van regionale toppers! Kijk voor extra info op www.trouweduif0138.nl

In het vliegseizoen is winnen belangrijker dan meedoen, maar in de winter is meedoen belangrijker dan winnen!

# Een mooi koppel late jongen uit onze vliegers, voor ze verhuizen genieten ze nog even bij ons op de hokken.