1. okt, 2021

De rui kan beginnen

In en om de hokken in Heiligerlee gaat het prima! Het is eerst een beetje zoeken en een beetje onwennig maar de duiven en wij hebben ons ritme gevonden.

De selectie is afgerond en we zijn tevreden met alle duiven die er nog zijn. Met name bij de kweekduiven is het mes er flink ingegaan, maar ook bij de oude vliegduiven. Voor de junioren was het mes wat stomper zullen we maar zeggen.

We gaan 9 kweekkoppels omruilen voor 9 vliegkoppels, waarvan we alleen met de doffer gaan spelen. Het hok van de late jongen gaan we gebruiken voor deze doffers, is nu ook al ingericht als weduwnaarshok dus dat is lekker makkelijk.

Onze doffers vliegen de afgelopen twee jaar niet naar behoren, en dat kan haast niet aan de kwaliteit van de doffers liggen. Een aantal die doen het wel maar het merendeel helemaal niet. Vandaar nu deze keus. We hebben 9 mooie junioren op het nieuwe hok gezet en die kunnen alvast wennen en een vak uitzoeken. De bedoeling is iets later koppelen en dan alleen een aantal dagen laten broeden voordat het op weduwschap gaat. De duivinnen zullen het hele seizoen thuisblijven, die gaan in de vakken van het lege kweekhok.

Plannen, plannen en nog eens plannen! Haha dat is het mooie van onze sport, na het seizoen is alles weer gelijk en proberen we allemaal weer kampioen te worden het volgende seizoen.

De hokken worden op dit moment flink onder handen genomen door de schilders, is hier en daar ook echt wel even nodig. Ze doen het erg grondig, het meeste verf wordt er afgebrand en opnieuw aangebracht. Gaat vast en zeker weer mooi worden. Mooi bijkomstigheid.. het zijn schilders van beroep en duivenmelker van hobby 🙂 Ze weten dus wat ze doen en je kunt heerlijk kletsen over duiven.

Afgelopen week hebben we een deel van de kwekers weer teruggebracht naar Eefde, terug naar team Roording. Niet alles (gelukkig), de duiven waar we goede kweek mee hebben gehad zijn gebleven in Kloosterholt voor nog een samenkweek-jaar. Het was een mooi en gezellig bezoek! Albert heeft veel kijk op duiven en ik zou uren met hem kunnen praten over van alles en nog wat op postduivengebied. We hebben de vliegduiven nog in handen gehad en ik had het geluk om de jongen uit de kwekers, die verkocht gaan worden, te kunnen bekijken. Mooie duiven met een super afstamming!

Ik ben niet van het reclame maken maar als je goede duiven wil scoren, dan is deze verkoop echt een aanrader. Eerlijke liefhebbers met klasse duiven. www.duiven.net start verkoop 8-10 as.

Geniet van de rustperiode maar vergeet de duiven niet, alles een beetje minder is helemaal niet erg maar wel geven wat nodig is!

# Veel frisse lucht in deze periode, ze vinden het heerlijk in de rennen.