23. sep, 2021

Op naar de winter

Na een matige laatste vlucht is het seizoen nu dan toch echt afgelopen! “gelukkig” zeggen we nu, maar over een aantal weekjes begint het alweer aan alle kanten te kriebelen en kunnen we niet wachten tot de kweek gaat beginnen.

Maar goed, nu eerst genieten van de rust! De lichten zijn uit en de duiven lopen lekker door elkaar. Eind van de week is de laatste selectie, zaterdag gaan er nog een aantal verkochte duiven verhuizen en de kwekers van Team Roording gaan volgende week ook weer naar huis. Ruimte op de hokken, dat is gezond en goed voor de ontwikkeling van de junioren.

Vanaf volgende week gaan we ook over naar één keer per dag verzorgen, dus ook één keer per dag voeren. Dat is een paar dagen wennen voor de duiven maar dat gaat prima. Voor ons is het een stuk minder werk natuurlijk.  We gaan alle duiven deze week nog een aantal keren uitlaten, ook dat is vanaf volgende week gedaan. De kans op verliezen door de rover is ons veel te groot.

Het stille seizoen brengt een heel andere beleving van de sport, veel vergaderen maar ook veel feestjes J. En ik heb het geluk dat er weer tentoonstelling georganiseerd kunnen (mogen) worden, duiven keuren! Geweldig mooi in het stille seizoen. Je ontmoet veel duivenliefhebbers en krijgt (vaak) mooie duiven in handen. Nu maar hopen dat het Coronaspook niet weer opduikt en we weer mogen genieten van de winterperiode en de gezelligheid die dat meebrengt.

Voor de club zijn we ook al bezig om onze tentoonstelling te organiseren, ondanks dat het nog even duurt zijn we al wel weer plannen aan het maken. Volgens mij moet je daar ook op tijd mee beginnen. De schenkingen dit jaar, bonnen voor een jonge duif, zijn weer super! Daar zijn we erg blij mee, top dat er liefhebbers zijn die onze club steunen.

We zijn zelf ook al meerdere keren benaderd, dat hoort er ook een beetje bij natuurlijk. We zijn selectief bij het toezeggen, bij ons is er ook niet onbeperkt jong aanwas natuurlijk. Ondanks dat we gevleid zijn als ze ons vragen kunnen we niet alles toezeggen natuurlijk. Als alle goed spelende liefhebbers een paar bonnen schenken dan zijn alle clubs in no time voorzien van bonnen en kan de kas weer op redelijk niveau gebracht worden. We moeten toch samen zorgen dat we door kunnen met onze verenigingen, het is al lastig genoeg om de broek op te houden.

In en om de hokken gaat het prima, naja.. bijna prima!? Er is een jong doffertje thuis gekomen zondag van de laatste vlucht, en die heeft waarschijnlijk iets verkeerd gedronken. Tjee wat is dat beestje ziek, gewoon zielig om te zien. Hij wil van alles net niets, heel apart. Als die zo door gaat dan haalt hij het weekend niet, we geven nog niet op hoor, we hopen dat het toch nog weer goed komt.

De kweekduiven zitten in het laatste stadium van de rui, die beginnen al bijna weer mooi te worden. De vliegers zitten nog samen op nest en genieten van de gezelligheid in de hokken. En de junioren moeten even wennen dat er geen druk meer is, die rommelen ook wat aan zullen we maar zeggen.

De komende tijd is het dus selecteren, goed eten, in bad met een goed product en frisse lucht. Het is allemaal niet zo moeilijk 👍 Haha, geniet van de vrije zaterdag!

# De laatste twee jongen van 2021, dit zijn nummer 101 en 102 🙂