3. sep, 2021

Inzetten voor Venlo

Vrijdag, inkorfdag!

Vanavond gaan de duiven de wagen op voor alweer de derde natourvlucht, het gaat snel. Wat ook snel gaat is het korter worden van de dagen (figuurlijk dan he), we lopen in rap tempo richting de herfst. Ze beloven voor komende week nog een paar leuke nazomerdagen, laten we het hopen!

Voor vanavond hebben we er vijf minder, die hebben nog steeds Heiligerlee niet terug gevonden. Twee zijn gemeld, keurig verzorgd en weer los gelaten.. maar helaas. Voor wat betreft de herintredende doffers, we zullen zien welke nog mee gaan (kunnen). Ze moeten minimaal op 5 oude pennen staan, voor minder doen we het niet 🙃 Ze zullen geen eerste vliegen maar dat hoeft ook echt niet, ze moeten laten zien of het nog de moeite is om ze aan te houden.

De junioren zullen zoveel mogelijk mee gaan, maar ook hier moeten we wel een paar laten zitten denk ik. Eitjes leggen en papjongen gaan niet samen met hard vliegen, krijgen ze geen eerlijke kans vinden wij.

Het weer lijkt goed te worden, zelfs de wind draait een beetje naar Noord Oost in plaats van pal Oost. Met Oost in de wind zal het voor de jonge duiven niet makkelijk worden. Ik hoop maar dat Friesland als eerste los gaat morgen, dan trekken ze onze achterblijvers niet mee het westen verder in. Het hele jaar is het al afzien voor onze duiven, zal zaterdag wel niet anders zijn.

 

De voorbereiding deze week was iets anders dan afgelopen weken, er moest weer gewerkt worden. Maar toch, we zijn tevreden hoe het is gegaan met de duiven deze week. Trainingen waren goed, niet lang maar wel heel hard. Eten als groten en de zelfmotivatie van de junioren is deze week bijzonder hoog. Of we dat zaterdag terug gaan zien is de vraag natuurlijk, maar we hebben er nu in ieder geval al van genoten.

Morgen na het uitlezen van de klokken gaan we barbecueën in de club, gezellig! Eindelijk kunnen we weer een feestje geven, dat hebben we met elkaar toch wel gemist. Sportiviteit is belangrijk maar het sociale er om heen is zeker net zo belangrijk. Dus hoe de vlucht ook verloopt, we sluiten de dag goed af 👍

Succes morgen en geniet van de aankomsten.

# Het versterken van het kweekhok kan weer beginnen!