20. aug, 2021

Nog steeds vakantie

Als je niet mee doet kun je ook niet winnen.. We hebben een team van 5 duiven opgegeven voor een najaars éénhoksrace. De jongen hiervoor zijn inmiddels geringd en als ze 30 dagen zijn gaan ze op reis, op avontuur!

We zitten nog steeds in de vakantiemodus, heerlijk. Voor de verzorging van de duiven is het niet ideaal maar dat is even niet anders. Vakantie is ook belangrijk en ik moet zeggen dat we er volop van genieten. Marit is met een vriendin op reis, de verhalen en foto’s die ze stuurt laten zien dat ze het erg naar hun zin hebben. Door de coronatoestanden is het allemaal anders dan anders, we moeten ons aanpassen naar de mogelijkheden die er zijn. Het is niet anders, volgend jaar hopelijk weer met z’n allen op vakantie!

Ondanks de vakantiemodus hebben we de jonge garde wel zoveel mogelijk in het ritme proberen te houden, die moeten deze week de mand in voor hun eerste vlucht om de punten. Ook een aantal oudere duiven gaan nog een aantal keren mee op de natourvluchten, allemaal duiven die om verschillende redenen thuis zijn gebleven tijden de vluchten van de oude duiven. We willen toch zien of het nog de moeite is om ze de winter over te houden, liever nu de keuze dan volgend jaar..

We ronden af op 50 duiven inmanden, mooi aantal om op te wachten lijkt me. Voor wat betreft de ronde latere jongen.. daar zijn we bijna doorheen. Van de 18 stuks zijn er nog 6, waarvan één een twijfel geval is. Op onverklaarbare reden zijn ze allemaal bij huis weggeraakt, gewoon tijdens het trainen. Naja, het is niet anders maar zonde is het wel natuurlijk. Voor ons is het wel duidelijk dat we geen late jongen meer gaan houden, op deze manier heeft het geen zin.

 

Afgelopen maandag zijn Trea en ik op bezoek geweest bij overnacht grootheid Ultsje Jellema in het Friese Steggerda. Leuk bezoek, meneer woont prachtig op de ruimte en praat in één stuk door over duiven. Maar vooral over zijn zoon Jelle, de trotsheid straalde er van af. Logisch toch!

Verder geen spannende zaken in en rond de hokken, de junioren rommelen wat aan.. de meeste zijn aan-gepaard en hebben een nestje. De kwekers ruien als mallen en doen voor de rest niet veel meer dan rusten en af en toe in bad, de oude vliegduiven brengen nog een ronde jongen groot. Nog een paar vluchten te gaan, meestal zijn het wel hele mooie vluchten met goed verloop. Hopen dat het dit jaar niet anders is dan andere jaren. Met de oude duiven is het trouwens ook al stoer genoeg geweest, over de jonge duiven zullen we het verder maar niet hebben.

Nog vijf weken en dan is het einde vliegseizoen 2021, we genieten er nog maar even van.

# Steggerda, een leuk klein dorp met grote liefhebbers.