5. aug, 2021

Vakantieweken

Zonder tegenslag geen succes! Mooie spreuk die ik de laatste weken voorbij hoor komen tijdens de olympische spelen. Zou ook maar zo over de duivensport kunnen gaan.

Tegenslag is natuurlijk relatief maar iedereen voelt het op z’n eigen manier. A.S. schrijft regelmatig dat wanneer tegenslag zich in het duivenhok afspeelt, je niets te klagen hebt.. Bij tegenslag zijn we meestal (sommigen altijd) op zoek naar “de schuld”, heb ik ook wel gedaan natuurlijk maar ik ben er nooit iets mee opgeschoten.

Die Olympische spelen is trouwens wel mooi om kijken he, het maakt me niet uit welke sport het is, ik vind de prestaties prachtig. Te bedenken dat de sporters er vier jaar naar toe werken en vier jaar afzien om die ene topprestatie te leveren.

Op dit moment is het even rustig aan de Oude hornweg, geen vluchten voor de punten. Zo in de vakantieperiode is dat best even lekker. Met ruim twee weken dan gaan ze weer, de pauze is dus maar even heel kort ;-)

In en om de hokken gaat het prima, in de relaxmodus zullen we maar zeggen. Alle duiven vliegen één maal daags en dat mag maar hoeft niet. We hebben de tijden van de oude duiven en de junioren omgeruild.. de doffers gaan nu los om 6:30 uur en de junioren om 17:30 uur. De jonge doffers zijn niet te houden, pfff wat een idioten! Als we ze ‘s morgens loslaten dan is de kans groot dat er een aantal de hele dag achter hun pikkie aanlopen en niet naar binnen gaan. Eten hebben ze helemaal geen behoefte aan, ze willen maar één ding.. dat ja ;-)

Vorige week met de jonkies naar de dokter geweest, voor de verandering een keer op een avond. Kwam ons beter uit! Het mandje met jongen is goed gecontroleerd, op een beetje geel na waren ze prima in orde. Toch wel te veel geel hoor, het advies van Nanne 4 dagen kuren. Op de terugreis onze logé weer thuis gebracht, mooi jong doffertje die even de weg kwijt was en vlak bij ons in de buurt was binnengelopen. Als dank een bosje bloemen mee naar huis, super toch!

 

De oude duiven zitten allemaal keurig te broeden, de eitjes lagen er na 8 dagen. Wat een verschil in gedrag nu het ‘nestduiven’ zijn, ze zijn zo tam als het maar kan. Op weduwschap knallen ze het hok uit en nu denken ze eerst 5 minuten of ze wel of niet een rondje gaan vliegen. De doffers trainen in de ochtend om 6:30 uur en dat vinden ze wel lekker volgens mij, een half uurtje de vleugels strekken. We willen een aantal doffers nog een paar keer spelen op de natour. We willen weten of de kwaliteit niet goed is van de doffers of dat het toch een kwestie van motivatie is, ik denk het laatste.. ik hoop het laatste!

In het juniorenhok is het druk, de verhouding mannen vs vrouwen is ongeveer 70/30. De mannen moeten dus erg hun best doen om een meisje te veroveren. Ik denk dat er inmiddels tien koppeltjes op eitjes zitten, kleine duifjes worden groot zullen we maar zeggen. Ik denk dat je op een gegeven moment moet kiezen, of de geslachten scheiden van elkaar of op nest laten komen. Hier kiezen we dus voor nesten.. willen ze prima op trainen, je moet ze alleen een handje helpen haha!

Voor zaterdag alvast succes! Hopen dat het weer een beetje meewerkt, de duiven mogen ook wel een keertje droog thuiskomen.

# Ochtendtraining van de doffers in augustus, mooi plaatje!