22. jul, 2021

Het weer blijft tegen zitten

De vluchten voor de jonge duiven beginnen en ja hoor.. de eerste vlucht is alweer afgelast / gewijzigd. In de maanden Juni en juli vluchten organiseren voor onze junioren is vragen om problemen. Een aantal jaren geleden (2017) was het junioren programma van onze afdeling (als enige!) zo geprogrammeerd dat de vluchten pas in augustus van start gingen, en er waren nagenoeg geen verliezen. En bij de nationale kampioenen was afdeling 10 goed vertegenwoordigd. Kijk ook maar naar de natour, verloopt altijd prima.

Mijn mening, start junioren vanaf 1 augustus, ook de trainingen!

Mijn mening is ook om de natour af te schaffen.. Nou hoor ik de schreeuwers alweer schreeuwen en zie ik de toetsenbordtijgers de nagels breken achter hun PC J maar ik zal het uitleggen. Ik zie liever twee programma’s voor de jonge duiven, een standaard programma en een programma met om de twee weken een instapmogelijkheid.  Het standaard programma zoals we die nu ook kennen, alleen dan starten vanaf 1 augustus. Het instapprogramma doet de eerste 3 vluchten mee met het standaard programma en begint dan weer opnieuw, kunnen we dan dus drie keer doen. Zo hebben onze jongen alle kans om ervaring op te doen. En voor de specialisten staat het programma gewoon!

En dan de oude duiven die ook nog veel gespeeld worden op de natour. Daar moet en programma voor gemaakt worden tussen de laatste midfondvlucht en de eerste jonge duivenvlucht. De oude duiven kunnen prima vliegen in de maanden juni en juli. Kunnen de fondduiven ook nog mee om in het ritme te blijven en hebben we het hele seizoen vluchten.

Tuurlijk zitten er haken en ogen aan en heeft ieder zijn of haar mening hierover, Ik dus ook. Er moet in ieder geval wel iets veranderen, de jonge duiven hebben het nu veel te zwaar, overal heerst Coli met massa verliezen als gevolg.

We moeten de winter gebruiken om samen tot een goed programma te komen, ook richting het NPO. In het seizoen zitten we met handen en voeten gebonden en moeten we accepteren wat is vastgelegd. Er is weer genoeg om van te leren en dus ook genoeg om te veranderen, te verbeteren dus.

 

Onze junioren zijn weer hersteld en zijn nu aan het aansterken, dat gaat ook maar met kleine stapjes hoor. Het is net of ze het vliegen opnieuw moeten leren haha. De hormonen spelen hierin ook een grote rol natuurlijk. We zullen zien of we ze klaar krijgen voor de programmavluchten of dat we (moeten) wachten en de natour gaan spelen, eerst maar zien hoe het verloopt de komende dagen.

De oude duiven zijn afgelopen dinsdag gekoppeld, het is een lekkere drukte in het vlieghok. Ze waren er aan toe volgens mij haha, ze hebben het in ieder geval wel verdiend. Ze gaan allemaal nog een jong grootbrengen, belangrijk om de druk van weduwschap er af te halen. Volgend jaar moeten ze immers weer aan de bak!

In en om de hokken gaat het dus relaxed op dit moment, niet veel spannends te beleven. Gewoon lekker genieten!

Voor iedereen die jonkies meedoet donderdag, succes en hopen dat ze allemaal weer thuis komen. En voor iedereen die geen jongen mee doet, geniet van je vrije weekend!

# Het safierkoppel van Heremans, 2 kleinkinderen hebben ons veel goeds gebracht!!