9. jul, 2021

Junioren gaan van start

En weer een drukke week gehad, we komen steeds dichterbij de vakantie! De vakantie in Noord Nederland is nu echt begonnen en dat betekend hopelijk dat het met de drukte op het werk ook wat minder wordt.

Ondanks de drukte hebben we alles kunnen doen wat we op de planning hadden voor wat betreft onze duiven. Behalve nog een training voor de junioren, dat hebben we niet meer gedaan. We hebben alle jongen nog wel in handen gehad, gespoten tegen ongedierte en de chip aangedaan. Woensdag hebben we nog een extra bad dag ingelast, daar hebben ze heerlijk gebruik van gemaakt. Maar nog een keer africhten is niet gelukt.

Vanavond gaan we de junioren wel inzetten voor de training vanuit Enschede. Het is 100 KM redelijk voor de wind en alleen rayon 3 en 4 deze kant op, moet lukken. We hebben geen verwachtingen en willen alleen bij het tellen dat er zoveel mogelijk plekken weer bezet zijn. Er blijft vast iets achter maar we hopen dat het niet te veel zijn!  We gaan 49 van de 50 inzetten, 1 strijder is niet goed genoeg bevonden voor zijn chipring.

 

Voor de laatste midfondvlucht van dit seizoen hebben we 10 goede kanshebbers ingezet, alle 10 hebben ze het vertrouwen gekregen. We hopen op een vroege duif (net als iedereen natuurlijk) maar weten niet of onze sprinters dat gaat lukken op deze afstand. Ze moeten het op eigen kracht en motivatie doen, we hebben niets extra’s gedaan. Vaak werkt het extra motiveren averechts..  

Voor onze oude duiven is dit de laatste vlucht van dit seizoen, ze mogen rusten en lekker genieten. Dat hebben ze wel verdiend!  We koppelen ze nog niet gelijk, wellicht dat er nog wat op de natour gespeeld moet worden. Niet om prijzen te winnen hoor, maar er zijn een paar duiven later terug gekomen en of gewond geweest. Maar misschien ook wel niet hoor, we houden de opties open.

Ik vertelde dat er vorige week nog een doffer terug was gekomen van Munster.. Vandaag heeft Trea een doffer ontvangen die op Sittard achter was gebleven!? En weet je wat hierin het ergste is? Deze doffer had geen chipring meer om en ook zijn telefoonring was verwijderd. Daarvoor zat er nu een groen knijpringetje om met het nummer 110. Waarom he, waarom niet even bellen? We zijn blij dat hij terug is, uiteraard.

Betekend dat er nog 5 duiven zoekende zijn, alhoewel zoekende? We zijn met 40 vliegduiven begonnen en nu nog 35 in de hokken, we mogen niet klagen. Hopen dat de duiven van Chalons ook allemaal veilig terug komen zaterdag, ze kunnen niet gemist worden.

Gisteravond na het inkorven van de midfond nog naar Meeden geweest, een duifje halen van een collega keurmeester uit de buurt van Zwolle. Dan is de duivensport toch weer mooi.. ik haal het duifje op en heb een bijzonder leuk gesprek met de liefhebber, 81 jaar en nog vol passie voor de sport. We nemen het duifje over 2 weken mee naar Nanne en dan is die al bijna weer thuis. Mooi driehoekje toch ;-)

Iedereen veel succes zaterdag!

# NL20-1015315 vandaag na 5 weken weer thuis, gelukkig gaan niet alle duiven verloren