2. jul, 2021

Druk met van alles en nog wat

Niets aan de hand hoor, gewoon mega druk! De vakantieperiode is begonnen op het werk en dat betekend dat we drie functies bekleden de komende periode.. en dat allemaal in dezelfde uren?! Dat past natuurlijk niet en daarom is er maar weinig tijd over voor andere zaken.

Maar goed, ook onze vakantie komt er aan en dan is het extra genieten na zo’n drukke periode.

Met de duiven gaat het goed! Voor wat betreft de vliegduiven is het kwestie van rustig houden, we springen een week over omdat er geen vlucht is dit weekend. Valt niet mee trouwens, de duiven lopen op van warme lucht en zitten inmiddels al redelijk vol energie. Maar zien hoe we dat er uit krijgen komend weekend, ik ben bang dat alleen een stukje wegbrengen niet helpt.

Nog één vlucht te gaan voor onze sprinters, een pittige van ruim 500 KM. Met wind tegen een fondvlucht van 7 a 8 uur vliegen. Met net als voor mij.. dan kunnen de vliegduiven genieten van hun welverdiende vakantie haha! Ze hebben vaak moeten afzien, dus verdiend hebben ze het zeker.

Voor de Nationale vanuit Issoudun hebben we onze Youri klaar gemaakt en ingezet, de dappere strijder zag er prima uit op het moment van in-manden. Hoe het gaat worden durf ik niet te voorspellen, ik denk dat we al heel blij zijn als hij op de dag van lossen weer thuis is. In de rest van Nederland is deze afstand van ruim 750 KM een zwáre fondvlucht of zelfs een overnachtvlucht, en wij vliegen deze KM als programma (fond) vlucht.

Het in-manden was wel weer ouderwets gezellig hoor! 18 liefhebbers die duiven hebben ingezet, en uiteraard nog een drankje hebben gedaan. Lekker gekletst over duiven, mooi om de meningen van liefhebbers te horen van buurverenigingen. Hopen dat de vroegste duif van de afdeling bij ons is ingezet, ik gun het iedereen van harte!

 

Met de junioren gaat het ook prima, eten als groten en trainen als kleinen. Dat trainen is nu wel een dingetje hoor, het testosteron gehalte van de jonge doffers is bijzonder hoog. En dat maakt dan weer indruk op de duivinnen, die op hun beurt liever plat op het dak liggen dan dat ze de lucht in gaan. Pfff het zijn ook net mensen 😋

We korven geen jongen in voor de eerste trainingsvlucht. Animo binnen de club was minimaal en de laatste trainingvlucht van onze junioren was niet denderend, wel alles terug maar zeer verspreid en veel te lang onderweg. Dus we gaan voor nog een extra africhting aan huis en als die goed is dan mogen ze de wagen op. Lijkt voor zaterdag ook nog een Zuid Oosten wind te worden, dus helemaal rouwig zijn we er niet om.

Het lijkt dus een lekker rustig (wat betreft duiven) weekend te worden, tijd voor andere dingen! Ook wel een keer leuk!

Iedereen die mee heeft op Issoudun succes! En bij het maken van de keus wel of geen jongen inzetten voor de eerste training, veel wijsheid gewenst.

# Prille liefdes bij de junioren