10. jun, 2021

En weer door

En weer door!

Na een waardeloze maandag en een nog waardelozer dinsdag stond ik vanmorgen vroeg toch weer met een glimlach in het duivenhok. Die kleine vrolijke vrienden die zo hun best doen week in week uit en elke dag gemotiveerd zijn. Gemotiveerd om te trainen aan huis en om iedere week een paar honderd kilometer zo snel mogelijk af te leggen om mij een plezier te doen. Wie ben ik dan? Ja toch!

Onze duivinnen staan er al weer prima op, gedragen zich gelijk aan afgelopen weken. Eten héél goed, trainen niet lang maar wel hard en mooi en zijn de hele dag opzoek naar hun mannen. Overdag liggen ze lekker te luieren in de ren en in de avond mogen ze de energie even weg trainen, en dat doen ze volgens mij ook behoorlijk. Het is in ieder geval een lust om naar te kijken.

We hebben besloten om vrijdag alleen een aantal duivinnen in te manden, de doffers willen we eerst weer goed op regel krijgen. Het eten gaat niet zoals we dat graag zien. 2 jaarling doffers zijn later terug gekomen van de vlucht en die zitten nog in Quarantaine tot zaterdag, dus al met al beter om alle mannen een week rust te geven. Doordat we nog 2 doffers missen gaan we kweekdoffers gebruiken voor onze duivinnen. Die koppelen we vrijdag zodat ze het hele weekend samen kunnen zijn, die duivinnen gaan uiteraard niet mee naar Chimay.

Met de junioren gaat het goed, bijzonder goed zelfs. (dat moet ik niet te hard roepen, voor je het weet is het hommeles) We hebben alle 65 jongen geborsteld tegen Pokken, mooi klusje samen met Marit gedaan. Lijkt nu wel raar hoor, alle jongen met een kale plek onder het lijf haha! Eind van de week een dikke korst er op en de jongen een beetje koortsig.. maar dan zijn ze wel klaar.

Ze trainen in de vroege ochtend zo rond de klok van 6:00 uur, en dat doen ze prima. Ze trekken niet echt ver weg maar hebben wel veel plezier in het vliegen, is een lust om naar te kijken. Vandaag of morgen gaan ze de mand in voor de eerste training, ze zijn er klaar voor. Althans de eerste groep van 50 stuks, de latere jongen zijn nog lang niet zo ver. Die spelen we op de natour denk ik ;-)

Na afgelopen weekend bekijken we 3x per dag de weersites, nog nooit zo onzeker geweest over het weer. Op een gegeven moment zie je overal spoken natuurlijk. Voor zaterdag geven ze iets minder warm en wat meer bewolking, Noord Westen wind.. met een kleine 400 KM is dat toch al snel weer 6 uurtje in de lucht hangen. Dat is twee uur op suiker en koolhydraten en dan nog 4 uur op vetten, dan weten we wat we moeten voeren ;-)

Volgende week lijkt het trouwens echt zomer te worden met temperaturen zo rond de 30 C°, hebben we weer andere discussies.

# Pokkenspul zullen we het maar noemen.