3. jun, 2021

Meteorologische zomer (1-6-2021)

Toene weer schier en wichter in kórte rokjes, kortom.. zomers! Eindelijk is het een beetje voorjaar, heerlijk! Daar hebben we toch wel op zitten wachten.

Afgelopen maandag zijn we met een mandje mannen en vrouwen naar de dokter geweest, Nanne heeft het bijzonder druk. Veel problemen bij de duiven helaas. En zoals Nanne verteld “mensen wachten te lang, je ziet ze nooit totdat het te laat is”. Wij gaan weleens een keer te vaak heen denk ik, maar goed, wij maken afspraken voor het hele jaar en dan moet je ook gaan. En liever een keer te vaak dan één keer te weinig.

Nanne was dik tevreden, alles was in orde. Vooral de duivinnen zagen er puik uit volgens Nanne. De doffers zijn ook prima maar nog niet zo als de duivinnen, misschien nu met het warmere weer? We hebben nog een paar tips mee gekregen voor de mannen en dat gaan we uiteraard gelijk in praktijk brengen. Verder doen we er niets aan natuurlijk, wat goed is moet je goed laten. Over 4 weken weer een afspraak, dan een dubbele want de jonkies gaan dan ook mee.

Van de week weer twee vluchten op het programma, donderdag in-manden voor Sens en vrijdag in-manden voor Sittard. Het weer voor zaterdag en zondag lijkt (weer eens een keer) niet best. Het zijn uiteraard voorspellingen maar het zal moeilijk worden, vooral voor de fond. Voor Sittard ben ik er niet zo bang voor, dat is maar dik 250 KM. Voor de fond gaan we twee doffers inzetten, bewust gekozen en goed genoeg bevonden. De rest gaat allemaal op de Vitesse, we hebben geen zin in weer een K. vlucht van boven de 600 KM. Laat het eerst maar goed weer worden.

De vliegduiven doen het prima, hebben goed getraind en vooral de duivinnen hebben super gegeten. De doffers hebben een weekje rust gehad en die hebben niet zoveel trek, trainen doen ze wel super. Dus voor wat het waard is, we zijn tevreden en zetten de duiven met veel vertrouwen in. Maar het blijft afwachten natuurlijk!

Het verduisteren van de pubers is drastisch aangepast en ik moet zeggen.. daglicht doet je jongen erg goed. We doen elke ochtend de rennen open om 6:30 uur en dan is het een paar seconden totdat de jongen de lucht in zijn. Ze hebben er echt schik in, leuk om te zien. De eerste twee keer was het binnen roepen niet echt een succes maar dat is nu ook klaar, ze begrijpen wat er verwacht wordt volgens mij.

Vandaag hebben we de grote kudde geteld en er lopen nog precies 50 stuks, er missen daarvan nu ongevraagd 2 stuks. Bij de kleuters lopen er nog 17, dat is ook 1 minder dan vorige week. Ze zijn klaar op de mand in te gaan voor de eerste korte africhting. Als het weer het toe laat dan gaan we eerdaags op stap. We liggen mooi op schema met de oudste groep.

Afgelopen zaterdag tijdens het letten van onze duiven kreeg ik telefoon, onbekend nummer!? Trea heeft de telefoon overgenomen en het bleek een mevrouw die een duif had gevangen die al een paar dagen bij haar thuis rond liep. Ze had contact gehad met de eigenaar en tegelijkertijd gezocht op facebook naar een goed (tijdelijk) opvanghuis. Via andere mensen van FB is ze op onze website terecht gekomen en zo is het contact gelegd. Trea heeft haar uitgenodigd om de duif langs te brengen.. een uurtje later stond er een leuke jonge vrouw op de stoep met een katte mand met daarin een blauwbont doffertje, de krop bastend vol met vogelzaad haha. Om een lang verhaal kort te maken, de duif is donderdag weer opgehaald door de eigenaar die super blij was dat zijn Tinus (vernoemt naar de vindster Tineke) weer mee naar huis kon. Zo kan het dus ook, duivensport op z’n mooist.

Hopen dat we zaterdag twee mooie lossingen krijgen, het wordt toch wel tijd voor mooie vluchten. Iedereen succes voor zowel de fond als de (laatste) Vitessevlucht.

 

# STAY SAFE, ook in de duivenclub! Versoepelingen zijn onderweg.

# De opvanger was na een paar dagen rust en goed eten alweer mooi opgeknapt.