28. mei, 2021

De laatste week van mei

Na regen komt zonneschijn.. toepasbaar op van alles en nog wat.

Als we het even letterlijk nemen dan hoop ik echt dat we de regen voorlopig wel gehad hebben, we zitten in de natte periode zullen we maar zeggen. Het was deze week zo erg dat we de duiven alleen donderdagavond hebben kunnen trainen. Wij trainen onze duiven één keer per dag en beginnen daar me om 17:30 uur, eerst de duivinnen 45 minuten en daarna de doffers. Op donderdag na heeft het de hele week geplensd om de tijden dat onze duiven trainen, we zijn niet bang voor een paar druppen water maar dit was echt te veel van het goede.

We zullen dus moeten afwachten of het effect heeft op de duiven, dat gaan we zaterdag zien. Op mijn gemoedstoestand heeft het wel effect, ik heb niet kunnen zien of ze er goed op staan of niet.  Door het niet kunnen trainen eten ze ook minder en dat vind ik het meest vervelend! We gaan er maar vanuit dat er conditie genoeg op zit en dat ze ons dankbaar zijn dat ze niet hebben hoeven trainen tijdens het baggerweer.

Voor zaterdag staat gepland dat er 20 duiven worden ingezet, de overige 15 krijgen een weekje rust. Sommige misschien wel de rest van het seizoen ;-), wat er niet in zit haal je er ook niet uit. Met name een aantal jaarling doffers moeten een weekje rust hebben, al is het alleen al voor de duivinnen. Hopen voor de mannen dat er de komende weken flink veel zon komt, misschien dat de form dan ook een beetje komt.

Met de jongen gaat het prima! Het is een weekje geleden dat ze geënt zijn tegen PMV, tot nog toe hebben ze er geen hinder van ondervonden. Het colimonster heeft ook niet de kop opgestoken en daar zijn we maar wat blij om. Net als de oude duiven hebben ook de jongen niet getraind deze week, vanmorgen om 6:30 uur voor het eerst weer de rennen open gezet. Ze hebben lekker gevlogen en nog even flink kunnen grazen, dat doen ze toch het liefst. Vlak voor het binnenroepen kwam  personal trainer mevrouw H. Vik nog even langs.. Deze keer waren de kraaien ons goed gezind en na twee halve aanvallen was het klaar. Intussen zat de groep wel als een stip aan de hemel zo hoog, mooi gezicht wel.

De jonge garde heeft al flink last van opspelende hormonen, het gaat flink tekeer. Zit een beetje in ons soort, de duiven zijn snel volwassen. Niet alleen qua uiterlijk maar ook qua gedrag. We moeten ze heel krap houden anders willen ze met geen mogelijkheid weer onder dak.

Onze Safier doffer zit op dit moment gekoppeld aan een kleindochter van Gold Dust (Sangers Pigeons). Er liggen werkelijk twee prachtige jongen bij, die blijven gelijk op het kweekhok. Hopen dat ze kunnen bijdragen in de toekomst.

Maandag staat een bezoek aan Nanne Wolf gepland, altijd gezellig en uiteraard ook belangrijk!

Voor zaterdag succes!

# STAY SAFE, ook in de duivenclub!

# De nieuwste aanwinsten voor het kweekhok Heremans x Lambrechts x v/d Bulck.