20. mei, 2021

komen weekend wel of geen vluchten?

Tussen de buien door is het droog en het levert wel mooie plaatjes op, aldus de weerman van NPO 1. Als we daar dan van uit kunnen gaan dan hebben we komend weekend een vlucht.. Maar ik ben er toch wel een beetje bang voor.

Op een enkeling na zullen alle liefhebbers hun duiven gaan inzetten vanavond en of morgenavond. Misschien tegen beter weten in maar we zijn allemaal te veel liefhebber van de sport om ze niet in te zetten. De Vitesse is natuurlijk maar tweeënhalf uurtjes vliegen, dat zou haast moeten lukken tussen de buien door. Maar voor de eerste fondvlucht.. Afdeling 9 heeft al een bericht verspreid onder haar leden dat ze mogelijk blijven overstaan tot maandag, maandag is het tweede Pinksterdag en dan zijn de meeste liefhebbers vrij, aldus de commissie van afdeling 9.

We zullen moeten afwachten wat het gaat worden, we hopen op een vlucht. Maar dan alleen als het echt kan, lukt het niet dan laat ze maar lekker weer naar huis komen met de wagen.

Wij merken het wel aan de duiven hoor, een week geen vlucht is niet ideaal voor de verzorging. In het begin van de week hadden we de duiven weer goed aan het eten maar hoe anders is dat nu, pfff lastig hoor. Vooral de duivinnen reageren er slecht op, niet willen trainen, slecht eten en hartstikke druk!? Als dat maar goed gaat komend weekend. De doffer eten wel slecht maar trainen wel als groten, of dat wat uitmaakt? We zijn minder gerustgesteld dan de afgelopen weken, we hebben wel vertrouwen maar maken ons ook wel een beetje zorgen.

We zetten 8 kanshebbers in op de fond en 25 op de Vitesse. Als we vorige week een vlucht hadden gehad dan waren er nu een aantal thuis gebleven, nu moeten ze wel mee om ze weer in het juiste ritme te krijgen.

 

Door het slechte weer de kleuters maandag en dinsdag niet los gehad, woensdagochtend mocht de kudde weer los. Om 7:00 uur precies de rennen open gezet en ze vonden het heerlijk. De groep is nog te bang om te ver van huis te gaan (zal ook wel niet meer komen) maar ze hebben wel lekker een half uur hoog rond getoerd. Aan het eind van de training nog bezoek gehad van mevrouw H. Vik, ze pakte heel rustig en beheerst een jong uit de koppel.. zo rustig dat de andere duiven er bijna niets van hebben gemerkt, en ik stond erbij en ik keek er na. Dat was weer een bordje minder bij het ontbijt.

Morgen wordt de groep geënt tegen PMV en volgende week gaan we enten tegen pokken. Het wordt dus een week vol stress voor de jongsten, een hele uitdaging. Hopen dat de coli wegblijft of in ieder geval niet te ernstig toe slaat.

We verheugen ons op het lange weekend die er aan komt, een extra dagje vrij is altijd fijn. En we hopen dat er toch voldoende ruimte is om beide vluchten te lossen, zaterdag of zondag. We zullen moeten afwachten! Iedereen veel wijsheid bij het maken van keuzes, alvast een goed weekend en succes bij de komende vluchten.

# STAY SAFE, ook op het terras!

# Duivinnen in de ren, lekker luieren.