17. mei, 2021

Geen vlucht, wel energie

Afgelopen week geen riedeltje op onze site, het is er niet van gekomen.. Er is ook niets gemist hoor, zoveel bijzonders is er ook niet gebeurt đź™‚

Dat was even balen he vrijdag toen het bericht kwam dat de vlucht werd afgelast, “slecht weer”. Ik zag het even niet aankomen! We hadden wel gezien dat het weer niet best zou gaan worden maar dat het zo slecht was dat de vlucht afgelast moest worden? Nee, dat hadden we niet gezien.

De teleurstelling duurt gelukkig nooit zo lang bij ons, en laten we wel zijn.. uiteindelijk was het natuurlijk een prima beslissing. We mogen blij zijn dat er mensen zijn die zich inzetten en zulke beslissingen durven te nemen. En een vrij weekend geeft ook weer allerlei andere voordelen, we zijn de stad in geweest. We hebben een leuke dag gehad, na maanden ‘opsluiting’ door Corona was het echt even weer fijn om samen iets leuks te doen. We waren in Emmen en het winkelweer was daar prima, zelfs aangenaam genoeg om een biertje te doen op het terras.

Trea gaat een voorstel indienen bij de afdeling.. iedere 6 weken een vrij weekend ;-)

 

Ja, en dan de duiven. Hebben ze er hinder van? Moeten we wat ondernemen, hoe nu verder? Onze duiven stonden stijf van de energie, krijg dat er maar eens uit zonder vlucht van 400 KM. Het belangrijkste is de duiven weer aan het eten krijgen, klinkt heel simpel. Wij hebben de dames en heren drie dagen achter elkaar samen gezet, 2 uurtjes per keer opgesloten in de broedvakken zonder schaal. Of het werkt weet ik niet maar ze eten alweer als groten, trainen is wel lastig als ze vaker bij elkaar zijn.

Als we er weer genoeg energie in kunnen krijgen gaan we donderdag in-manden voor de eerste fondvlucht, Sourdun staat op het programma. De snelle rakkers gaan uiteraard op de Vitesse vlucht vanuit Weert. We hebben nog geen keus gemaakt hoor, maar de verdeling zal 10 / 25 worden. Eerst maar zien hoe we de week weer doorkomen en of het weer komend weekend wel een beetje wil meewerken.

De kleuters hebben een beetje meer aandacht gehad de afgelopen dagen. Zo langzamerhand moet het spul toch echt de lucht in, en dat ze het kunnen weten we inmiddels. De afgelopen 5 dagen zijn ze dagelijks om 8:00 uur naar buiten geweest. Eerst een beetje helpen om de lucht in te gaan maar dat ging al snel de goede kant op, de kudde vliegt nog niet lang maar al wel allemaal tegelijk. Dat het allemaal erg spannend was voor de junioren was wel duidelijk.. Na 3x was de eetlust een stuk minder en dat is het teken dat je moet opletten. We hebben het water aangemaakt met een lekkere yogidrank en het voer gehalveerd, vanmorgen zat het hele spul te wachten bij de voerbak.. lijkt weer de goede kant op te gaan.

Hopelijk wordt het weer beter, worden we allemaal wat vrolijker van.

# STAY SAFE, nog even volhouden! We zijn er bijna

# De doffers achter de deurtjes en de duiven lekker los in het grote hok, mooi schouwspel.