6. mei, 2021

Voorjaar?

Er wordt deze week meer geklaagd over het weer dan over Corona,  beide is ook een drama! Op het moment van schrijven komt het met bakken uit de lucht, echt niet normaal. Gelukkig is het voor iedereen gelijk.. #eerlijkspel 😎

Afgelopen paar dagen de laatste kleuters afgezet (gespeend), we hebben het laatste hok van de jongen nu ook in gebruik. Er zitten nu 18 jongen in, dat is genoeg haha. Er komen nu ook niet meer bij hoor, we zijn uitgekweekt! Alleen bij onze Safier doffer liggen nog 2 bevruchte eieren die we laten uitkomen/ grootbrengen.  We hebben hem speciaal gekoppeld aan een prachtige Lambrechts duivin van Albert Roording, deze 2 jongen blijven gelijk op het kweekhok.

Er zijn van de laatste ronde 10 kleuters verhuist naar andere hokken, niet omdat het moet maar omdat het kan.. Ik heb al eerder verteld over Demian, 17 jaar en dit jaar nieuwkomer in de sport. Hij heeft van ons 6 jonkies gekregen om te beginnen, hij heeft nu 15 jongen totaal. Prachtig zo enthousiast als hij is, in Appingedam krijgen ze er hopelijk een waardig lid (en concurrentie) bij. Hoop wel dat hij ook door zijn omgeving geholpen wordt, wij wonen net te ver weg om hem goed te ondersteunen. Verder nog 4 jongen verhuisd naar liefhebbers hier in de omgeving.

We hebben onze vliegduiven na de vlucht van afgelopen zaterdag een nachtje samen gelaten. Vooral om de roofvogelellende een beetje te laten vergeten, hopen dat het is gelukt. Met aan huis trainen gaat het nog niet echt lekker, kennelijk hebben ze er meer last van dan ik had gehoopt. Dinsdag hebben de duiven trouwens niet getraind, het weer was echt te slecht. Verder voor de rest wel maar het ging niet van harte zullen we maar zeggen, kort en lang niet hard genoeg. Ik weet niet of het consequenties heeft voor zaterdag, moeten we afwachten.

Zaterdag laten we een aantal jaarlingen thuis, hoeveel hangt een beetje van het weer af. Dat beslissen we pas vrijdagmiddag, het weer voorspellen is lastig schijnbaar.. hopen dat we op vrijdagmiddag weten wat het exact gaat worden voor de zaterdag en of zondag. Als je weet dat er zaterdag niet gelost gaat worden kun je de keus maken om wel of niet in te korven, of hoeveel wel en hoeveel niet.

Wat mij betreft kunnen we ook flexibel zijn, inmanden en vliegen een dag opschuiven, maar dat ligt bij sommige erg gevoelig. En laat ik vooropstellen dat ik daar alle begrip voor heb, maar het gaat mij vooral om een goede en eerlijke vlucht voor onze duiven. De rest is als je het aan mij vraagt ondergeschikt. Maar goed, niets zo veranderlijk als het weer. We gaan het zien.   

Succes zaterdag, of zondag.. ik wens jullie wijsheid met het inzetten en geniet van de aankomsten!

# STAY SAFE, alleen samen krijgen we corona onder controle

# In Tenerife genieten zelfs de duiven van zon, zand en zee! Het is hier nog lang geen zomer