29. apr, 2021

Op naar de derde vlucht

Het is zover.. de maatregels zijn versoepeld, we mogen weer iets meer. Ik zou zeggen geniet er zoveel mogelijk van want na de beelden van Koningsdag kan het over twee weken maar zo weer gebeurt zijn. Dat het zo moeilijk is he om je aan de regels te houden.

Maar goed, laat ik me maar bij de duiven houden, dat is al moeilijk genoeg haha!

Afgelopen maandag zijn we met een mand vol duiven op bezoek geweest bij Nanne Wolff. Na een grondig onderzoek was de uitslag, en de mening van de dokter om er niets aan te doen. Zowel de mannen als de vrouwen zijn prima in orde. We hebben het nog even over het nut gehad van ontsmetten na thuiskomst, doe je dat wel? Wanneer doe je dat en hoe lang? En misschien wel het belangrijkste, waarmee? We hebben weer een handvol tips meegekregen en hopen daar ons voordeel mee te doen.

In en om de hokken gaat het verder prima, de vliegduiven presteren goed en met de verliezen valt het gelukkig erg mee. De kwekers zijn zo goed als klaar en de jongste garde heeft het licht gezien.. Zondag net toen de peuters buiten zaten een hoop kabaal en paniek bij de hokken. Alles de lucht in, het leek wel een ontploffing. Overal vloog wat, een ongeordende bende was het in de lucht. Het eerste wat je denk dat er weer een rover tussen heeft gezeten.. Wij naar buiten en wat denk je? Een grote zwart witte ooievaar op een meter of 10 recht boven de hokken. En of ze daar bang voor zijn. Trea grapte nog dat de ooievaar onze jongste zoon een baby kwam brengen. Pfff gelukkig geloven we niet in fabels J

Maar schijnbaar had de jeugd het even nodig want de dagen na het ooievaar gevaar vliegen de jongen er vrolijk op los. De grazers hebben nu door dat ze ook kunnen vliegen haha. Nu gaan we het voer langzaam aanpassen naar wat lichter, dan hebben ze daar geen last van als ze duchtig gaan vliegen. Volgens mij zijn ze er allemaal nog, laat ik het zo zeggen, het hok zit nog redelijk vol ;-)

 

Morgen inzetten voor Dreis Bruck, niet alles gaat mee deze keer. Er moet het een en ander om gekoppeld worden in het vlieghok en dat gaan we gelijk maar doen komend weekend. De trainingen zijn prima deze week, zowel de mannen als de vrouwen hebben er best zin in. Ze mogen vooralsnog 45 minuten vliegen en dan moeten ze naar beneden, de doffers mogen dan nog even in en om het hok spelen maar de meiden gaan onderdak en worden gevoerd. Het bevalt nog steeds prima dat de trainingen niet te lang zijn, zolang de resultaten op zaterdag goed zijn laten we het zo. Er wordt ook goed gegeten, ondanks de volle bakken lusten ze wel wat. En dat moet ook natuurlijk, de tank moet vol blijven. Zaterdag ruim 300 KM, het begint er op te lijken. Volgens mij wordt het goed duivenweer!

Succes zaterdag, geniet ervan!

# STAY SAFE, we zijn er bijna

# Trea aan het letten bij de jeugd, lekker in het zonnetje

# verslag van de vlucht is te lezen onder tabblad Uitslagen 2021