22. apr, 2021

De lente komt eraan

De loc down wordt een beetje versoepeld! En nu maar hopen dat het goed blijft gaan, dan kunnen we de komende tijd weer genieten van de kleine dingen die we zo missen.

Voor wat betreft de vluchten zal er niet veel veranderen, behalve dat het vervoer weer op een beetje christelijke tijd bij de verenigingen de duiven komt halen, in sommige gevallen is de auto er al rond de klok van 18:00 uur. Dan zijn wij pas net thuis van het werk pfffff. Verder blijft het voorlopig zoals het nu is ben ik bang, de kantine blijft op slot!

Dan maar in en rond het hok.. daar gaat het prima, we mogen niet klagen. De kwekers zijn zo goed als klaar, er liggen overal nog jongen van ongeveer 2 weken. De tweede schaal staat er en hier en daar ligt ook al weer een eitje heb ik al gezien. We laten ze nog een keer overbroeden en dan gaan we ze scheiden, dan mogen ze rusten. (en wij vooral ook ;-)).

De kleuters zijn samengevoegd, de tussendeur is open en de hele meute zit nu gezellig door elkaar. Je merkt toch dat zelfs deze kleine verstoringen stress oplevert voor de jongen. Je moet er echt goed op verdacht zijn want voor je het weet heb je coli op het hok. We hebben het water twee dagen aangezuurd en het lijkt allemaal goed te gaan. Ze zijn al een paar keer samen los geweest en dat ging prima.. de kudde graasdieren is verdubbeld. Op dit moment gaan de hokken los in de namiddag, Marit zorgt voor het dagelijkse speeluurtje van de peuters.

 

De vliegduiven doen het ook prima, daar zijn we tevreden over. De trainingen aan huis zijn goed, niet lang maar wel hard! Max 45 minuten zijn ze buiten, met name dankzij de roofvogel willen ze niet langer buiten zijn, op het hok zitten is er niet bij. En eerlijk gezegd bevalt het ook wel hoor, de duiven zijn lekker rustig. De ploeg is nu twee keer op de wagen geweest en beide keren hebben ze goed gepresteerd, we hebben een goed begin van dit seizoen. Maar eerlijk is eerlijk, op maandag zijn de kansen voor komende zaterdag voor iedereen weer gelijk. We moeten dus wel ons best blijven doen, want wat je er niet in stopt haal je er ook niet weer uit.

Helaas zijn er twee duiven achter gebleven, een jaarling doffer en een jaarling duivin. Voor de hokverhouding is er dus niets aan de hand maar ik had ze liever nog gehad.

Zaterdag gaar de reis naar Ludenscheid, Duitsland. De wind lijkt niet geheel in ons voordeel te zijn zaterdag, als er Oost in zit dan is het geen voordeel voor onze omgeving. Afgelopen weekend kwamen we niet eens in de buurt van de eerste paar honderd in de afdeling. Maar zo gaat dat nu eenmaal, vandaag jij en morgen wij.. Je hebt gewoon niet alles in de hand. Zoals het er nu uitziet gaan er zaterdag 37 duiven mee, maar dat kunnen er best een paar minder zijn natuurlijk. De beslissing is op het moment van in-manden.

We doen deze week weer ons best en hopen dat we een paar mooie duiven kunnen draaien zaterdag. Maar dat hoopt iedereen natuurlijk! Meedoen is één maar winnen, daar gaan we allemaal voor. Als we in ieder geval maar genieten van de thuiskomsten, de duiven doen hun best echt wel.. Als het niet lukt dan zal het toch vooral aan onszelf liggen .

Voor zaterdag alvast succes!

# STAY SAFE, ook op koningsdag!

# Teletekst op de eerste Vitesse vlucht van 2021, onze derde duif valt met plaats 11 net buiten teletekst. Aantal duiven in rayon 4: 2286 duiven