15. apr, 2021

Zaterdag voor de punten

Komend weekend is het dan echt zo ver, de eerste voor de punten! Het weer lijkt goed te worden, beetje koud blijft het wel maar dat is te verwachten als je in april gaat vliegen.

Denk trouwens niet dat de duiven er heel veel last van hebben, beetje kou kunnen ze prima tegen. Duiven die niet lekker zitten kunnen er wel last van krijgen, en natuurlijk de duiven die (veel) te lang onderweg zijn. Je merkt het ook bij Nanne Wolff.. tot vorige week kon je bijna dagelijks heen, over twee weken moet je minimaal twee weken wachten op een afspraak. Wij hebben de afspraken voor het hele seizoen al staan, wel zo praktisch ;-)

Afgelopen dinsdag zijn onze sprinters voor het eerst op de wagen geweest, trainingsvlucht vanuit Rheine. Normaal ben ik niet zo van de trainingen maar deze konden we niet laten lopen. De duiven waren er klaar voor, afstand van 100 KM was perfect en het weer ook redelijk goed. Uiteindelijk was het een mooie doordeweekse training, onze duiven hebben het prima gedaan. De meesten waren vrij vlot weer thuis en uiteindelijk is er (maar) één doffer nog zoekende.

Verslag van de vluchten 2021 is wekelijks vanaf dinsdag te lezen op tabblad Uitslagen 2021

We hopen dat onze jaarlingen het spelletje snel oppakken. Doordat we niet tonen, überhaupt niets extra’s doen om vooraf te motiveren, duurt het wat langer voordat ze het door hebben. Vooral de doffers blijken wat dommig te zijn op dat gebied, maar goed, we hebben geduld hoor. Dat is het mooie van onze sport, iedere week is weer een wedstrijd op zich! Op zondag zijn de kansen voor iedereen weer gelijk.

Het probleem roofvogel is nog steeds niet minder geworden, bijna dagelijks krijgen we ongewenst bezoek. Was het eerst alleen bij de vliegduiven, is het nu ook al bij de kleuters. Arme beestjes weten niet wat hun overkomt, zo onervaren en niet bewust van de gevaren. Dinsdag na het thuiskomen van de oude duiven toch nog even de jongen naar buiten, lekker spelen en grazen. De hele tijd staan we op wacht en lopen we voor de hokken langs.. zijn we 5 minuten in huis is het gelijk raak. In dit geval was het de sperwer die naast het hok een kleuter aan het plukken was. Trea zag het gelukkig en kon het rotbeest wegjagen, in zijn vlucht pakte het nog een andere jong die er toevallig vloog. Deze sloeg die voor de auto, ik moest ze met een bezem onder de auto weg jagen. Uiteindelijk gaf de sperwer het op maar de paniek was natuurlijk ontzettend bij jonkies.

Twee peuters licht gewond, de ene aan het oog en de onder de vleugel. En natuurlijk een hand vol veren minder. Deze week maar weer onder dak houden, het restaurant is gesloten tot nader bericht.

 

Vrijdagavond in-manden voor Munster, zoals het nu lijkt gaat alles mee. Maar dat beslissen we pas op moment van in de mand zetten, wat niet goed voelt blijft thuis. We voeren volle bak en proberen de duiven vooral rustig te houden. Daar waar je veel leest en hoort dat de duiven wel een uur of langer trainen, proberen wij het met max 1x drie kwartier per dag. Voor nu is dat meer dan voldoende, vanaf mei gaan we de trainingen opvoeren.

Voor zaterdag iedereen succes, en vooral lekker genieten van de aankomsten. Als de uitslag dan tegen valt heb je in ieder geval een leuke dag gehad J

# STAY SAFE, ook in het lokaal!

# Onze lokduif Meeuwtje is helaas gestorven, ouderdom. We gaan haar missen, veel liever dan haar zullen ze er niet zijn!