1. apr, 2021

We gaan beginnen!

We kunnen nu aftellen.. Het seizoen gaat bijna beginnen! Vrijdag inkorven voor de eerste oefenvlucht en dan een week later de eerste voor de punten. Precies volgens programma, Corona is hierin gelukkig geen spelbreker. Maar dan heb ik het alleen over de wedvluchten, voor de rest is alles op afstand. Pfff we zijn er wel een beetje klaar mee eigenlijk.

Door het mooie zomerweer komen de duiven ook een beetje beter in hun ritme. We hebben de mannen en vrouwen drie dagen achter elkaar samen gezet, even een halve dag om de band wat te versterken. En het heeft wel gewerkt, de duivinnen vliegen de ramen er bijna uit en de doffers maken meer lawaai dan Jostiband. Het is ook de eerste week dat het een beetje naar onze zin gaat.. Afgelopen vrijdag nog een aanval van onze vriend de havik, het heeft ons de 20-301 gekost. De laatste herinnering is een afdruk in het midden van de achterraam van ons huis. De 20-315 is er met wat schrammen en een hoop bloed ternauwernood goed van afgekomen. Het lijkt maar niet te stoppen, misschien nu dan met het mooie weer.

Ondanks de roofvogelproblemen zien de duiven er wel weer goed uit, ze staan ons bijzonder aan op dit moment. We moeten ze nog wel africhten maar dat gaat goed komen, we hebben nog ruim een week tot aan de eerste vlucht die voor de punten telt. Zaterdag lijkt het goed weer te worden, beetje fris maar geen verkeerd weer. Dat is voor de liefhebbers die inkorven natuurlijk super, maar voor ons ook ;-) Kunnen we mooi de duiven africhten. Zou mooi zijn als het twee keer lukt de komende paar dagen.

De Peuters doen het goed, de eerste ronde is meer dan klaar om naar buiten te gaan en de tweede ronde is de omgeving ook al aan het verkennen vanuit de ren. Volgens mij lopen er nu 55 stuks op eigen benen. Afgelopen zaterdag hebben we twee mooie jongen opgehaald uit Nieuw Buinen, bij TVM Mensinga. Prima duiven daar en enthousiaste liefhebbers! Vanuit Kloosterhold is er nog een duifje verhuist naar Ter Apel, komt uit een goed koppel.. ik hoop dat het duifje voor verrassingen gaat zorgen.

Bij de kwekers liggen er alweer doppen op de vloer, de jongen voor Albert zijn geboren of kruipen vandaag of morgen uit het ei. Ik hoop dat het een volledige ronde wordt, dat alle eieren uitkomen en de jongen goed opkomen. We zijn redelijk hard met de piepers, niet goed is pech gehad. Alleen zo krijg je een mooie ploeg jongen die je gezond kunt houden. Het is mooi om de duiven te testen vanaf 2 hokken, zo weet je het snelst waar je mee verder kunt.

 

De vluchten staan voor de deur en we hebben er zin in, hopen dat het een mooi seizoen wordt zonder al te veel problemen. En dat we maar snel weer een biertje mogen drinken in het lokaal, dat is toch wel iets wat we allemaal erg missen. We zullen wekelijks een riedeletje schijven over het verloop van de vluchten en uiteraard ook het wekelijkse wel en wee in en rond onze hokken. Er gebeurt bij ons altijd wel iets waar we over kunnen vertellen.

Iedereen veel succes zaterdag!! Zet ‘m op en vergeet niet te genieten van de aankomsten.

# STAY SAFE, ook tijden het inkorven van de duiven

# Het laatste aandenken aan de 20-301, zijn afdruk op het raam, om moedeloos van te worden.