25. mrt, 2021

Voor of nadeel?

En weer is er een week om! Een week zoals de laatste weken, er veranderd maar weinig. Elke dag nemen we notie van de coronacijfers en dan kunnen we onze eigen conclusies trekken. Het ziet er gewoon niet goed uit. En of we nu voor of tegen de maatregels zijn, we zitten er allemaal mee.

Afgelopen persconferentie was het enige lichtpuntje de avondklok.. alhoewel lichtpuntje. Er is een uur bij gekomen waar we misschien wel verwacht hadden dat de avondklok er af zou gaan. Of dit voor de start van het seizoen consequenties heeft moeten we nog even afwachten. Donderdagavond heeft het NPO overleg met de afdelingen over hoe nu verder, vrijdag worden de leden via op de hoogte geïnformeerd.

Hoe ik er over denk heb ik al vaker geschreven, maar dat staat los van pandemieën en of avondklokken. Dat zit ‘m meer in (vrije) tijd en roofvogels.

 

Over roofvogels.. afgelopen zaterdag was het weer dikke bingo. We weten niet precies wat er is gebeurt maar dat er een aanval was vlak boven de hokken was wel duidelijk. Het knalde tussen de duivinnen en de paniek was echt enorm.. 12 als de brandweer in het hok, 3 onder het vlieghok, 1 in de sloot, 3 onder de overkapping, 1 achter de tuinbank en 1 pleiter. Onze bonte Aaldering 05 was in geen velden of wegen te bekennen, dat was dus het slachtoffer. Toen we bekomen waren en duivinnen eindelijk weer onderdak waren hebben we toch maar de doffers los gelaten, voedertijd voor de rover was immers al geweest.

En dan na twee uurtjes kom je in de garage en vind je daar de bonte Aaldering 05, springlevend op een barkruk! Een beetje in shock maar gelukkig ongedeerd, er was een engeltje zaterdag. De duivinnen drie dagen binnen gehouden, de schrik was te groot. Gisteren voor het eerst weer gevlogen en je merkt dat ze niet lekker trainen, angst overheerst. Zo krijgen we er geen ritme op en blijft het trainen onvoldoende.

Maar goed, lopen klagen helpt natuurlijk niets. Daar wordt de roofvogel niet warm of koud van.. en volgens mij gebruiken ze ook geen facebook haha ;-). We zullen zelf de oplossing moeten vinden.

 

De tweede ronde is zo goed als klaar, het is een mooi stel kleuters geworden. Niets mis mee! Op één na gaan ze allemaal naar het jonge duivenhok, die éne verhuist naar Ter Apel. We gaan een mooi jong uitzoeken die op voorhand kans maakt om een goeie vliegduif te worden. Zeker weten doen we het natuurlijk niet maar we doen wel ons best.

De eerste ronde mag vandaag of morgen voor het eerst naar buiten, de grote wereld verkennen. Altijd weer mooi om jonge duiven om het huis heen te hebben vliegen, of zoals die schapen van ons.. op het plein te hebben scharrelen. Enige nadeel is wel dat je er bij moet blijven, je kan de kudde niet alleen laten als je er geen roofvogelvoer van wil maken tenminste.

Afgelopen maandag nog even contact gehad met Nanne Wolff, het bloedmonster was prima in orde. Voor wat het waard is zijn we daar wel weer blij mee, alles lijkt gezond te zijn.

Aankomende zaterdag het moment waar alle werkende liefhebbers al weken met smart op zitten te wachten.. Zomertijd!!

# STAY SAFE  

# Onze haan duidelijk maken dat de zomertijd is begonnen is wel een moeilijk                       klusje