18. mrt, 2021

We gaan richting het vliegseizoen

Nederland heeft gekozen! Wel altijd weer een dingetje hoor, de verkiezingen. Je krijgt volgens mij nooit alle neuzen de zelfde kant op, en vooral niet van Nederlanders haha. Maar goed, de uitslag is bekend en daar moeten we het mee doen. Voordeel is wel dat de meeste mensen tevreden kunnen zijn met de uitslag, die hebben immers op de grootste partijen gestemd (even doordenken)

En nu maar hopen dat onze minister president aankomende week goed nieuws te vertellen heeft op de persconferentie omtrent Covid-19. Even duivenmelkers belang, die avondklok moet er af! Anders zie ik toch nog wel wat beren op de weg richting de eerste wedvluchten. En dan nog even uit eigen belang.. we mogen van mij ook twee weekjes later beginnen met de vluchten. Geeft ons net wat meer rust en ruimte in de voorbereidingen. Het is ook net politiek 🙂

 Na een beroerde periode op de hokken gaat het de laatste paar dagen weer de goede kant op. Het klinkt “beroerder” dan het was hoor, maar de periode van scheiden van de duiven en het spenen van de jongen is niet de leukste periode. Komt bij dat de duiven weer los moeten met alle gevaren en problemen die dat geeft. Maar we zijn die periode weer door en hebben de regelmaat er weer redelijk op. Bij de duivinnen iets meer dan bij de doffers, maar de duivinnen lopen ook een weekje voor op de mannen. Het wachten is dat de duiven een aantal dagen na elkaar hun trainingsrondje kunnen doen, dat is met het K. weer van de laatste tijd nog niet gelukt.

Bij het wennen van de jaarlingen op de vlieghokken is het bijzonder dat alle duivinnen vanaf het eerste moment in het juiste hok binnen gaan en bij de doffers toch de helft de eerste keer tot aan het donker op het jonge duivenhok bleef zitten. En wat nog vreemder is.. een dag later lopen ze binnen op het juiste hok alsof ze het al jaren doen, duiven.. je begrijpt er niets van.

 

Afgelopen maandag zijn we met een flinke mand vol duiven naar Nanne Wolff geweest. Het was weer gezellig! Nanne nam de tijd om samen een kopje koffie te drinken en te praten over het nieuwe seizoen, wat heeft die man een goede kijk op duiven. De duiven zijn vakkundig onderzocht en bekeken, doktersoordeel: niets meer aan doen. Nanne was zeer te spreken en dat is natuurlijk een goed teken. We hebben nog wel een bloedmonster genomen voor verdere onderzoek, we willen alles uitsluiten. Hier krijgen we begin volgende week uitslag van, hopen dat het allemaal in orde is.

De peuters doen het ook goed, ze zijn gespeend en dat betekend bij ons dat we er een paar dagen niet naar omkijken. En ze hebben het allemaal prima gered, ze zien er goed uit en zijn springlevend. We zijn na een week begonnen met verduisteren, niet dat het al veel effect heeft maar dan zijn we er maar vast aan gewent. Er is maandag een mooie jonge duivin verhuist naar Nieuwleusen, ik hoop dat ze daar voor veel mooie momenten gaat zorgen. En wat mij betreft ook voor heel veel bloemen 👍

De tweede ronde is bij klaar en ligt er tevreden bij, de kwekers zitten inmiddels (bijna) allemaal op de derde ronde te broeden. De jongen uit de koppels van Team Roording verhuizen straks naar Eefde, mogen ze hun krachten meten met de topduiven op de hokken van Albert.

# STAY SAFE  

# De eerste ronde peuters aan het ontbijt, ze krijgen nog ruim voldoende voer!