10. mrt, 2021

Ze vliegen weer

We maken ons op voor de eerste echte storm van dit jaar, aldus het journaal wat ik net luister op de radio. Ik ben de sneeuwstorm van een paar weken geleden nog niet vergeten, dus hoezo eerste storm van dit jaar? Hoe dan ook, het wordt vast geen duivenweer morgen.

Het is druk in de hokken, en dan vooral in de vlieghokken. Niet druk in de zin dat er veel te doen is maar druk doordat de duiven elke minuut van de dag aan fitness doen ofzo. De duivinnen beginnen er een beetje aan te wennen dat ze apart zitten, maar de doffers zijn echt gestoord. S’ morgens om 7:00 uur gaan ze aan en s’ avonds om 18:00 uur gaan ze weer uit, een pauzeknop hebben ze niet.

Doordat alle jongen op de vloer lopen is het natuurlijk vechten en beuken op de vierkante centimeter, volgens mij is er niet één meer die er nog een beetje ongeschonden uitziet. Ben blij dat de jongen er zaterdag of zondag vanaf gaan, en de doffers ook denk ik haha!

De duivinnen zijn inmiddels een paar keer los geweest, gaat best goed moet ik zeggen. Echt lang vliegen doen ze natuurlijk nog niet maar volgens mij hebben ze er wel schik in. Gisteren 2x een aanval van de havik.. dat is wel weer balen hoor. Je weet dat het gaat gebeuren, en de duiven weten het volgens mij ook. Eigenlijk wilden ze helemaal niet naar buiten. Dom van mij om ze dan toch het hok uit te jagen, weer iets geleerd. Uiteindelijk waren de laatste twee er tegen donker weer, zonder blessures! Het is wel een probleem hoor met die K.. beesten, social media staat er al weer vol van. Hopen dat de duiven weer snel op een goed trainingsniveau zitten.

De doffers gaan in het weekend voor het eerst los.

Maandag gaan we met een mandje vol duiven naar Nanne Wolff, ben benieuwd. Bij het eerste bezoek na de winter vindt Nanne vaak een beetje geel, niet genoeg om er ziek van te zijn maar wel te veel om er niets aan te doen. We zullen zien maandag.

We hebben de spoetnikken weer als nieuw! Helemaal schoon en voorzien van nieuwe bodemplaten, ziet er weer keurig uit. De rennen worden komend weekend schoongemaakt, we gaan dan ook gelijk het windbreekgaas vervangen door nieuwe. Na een jaar zijn de gaatjes meest dicht met vuil en zijn het net dichte doeken, en dat is niet de bedoeling natuurlijk. Komt bij dat het dan ook weer netjes is 🙂 We maken ook de voorkanten van het hok even goed schoon. Alweer genoeg te doen dus!

Zaterdag is ook de NPO ledenraad, daar gaan we eerst even voor zitten. Ben best wel benieuwd wat er uitkomt. Het is digitaal en dat betekend dat het weer lekker snel gaat, blijft er nog een beetje tijd over.

Het ziet er steeds meer naar uit dat we kunnen starten zoals gepland. De laatste persconferentie was redelijk positief, de verwachting is dat rond Pasen hier en daar wat versoepelingen komen. De avondklok zal er dan toch ook wel weer af gaan.. Ik verwacht echt dat de auto’s kunnen rijden 2 april as. Voor ons is dat nog een weekje te vroeg denk ik, zoals we nu denken gaan die van ons mee op de eerste ‘echte’, dan hebben we nog een week extra. Ik hoop echt dat er ooit wordt besloten om de seizoenstart met een aantal weken op te schorten, heeft alleen maar voordelen. Maar voor nu moeten we het er mee doen, de trein begint op 2 april as. en zal niet meer stoppen (althans dat hoop ik!)

Er is licht aan het eind van de Covid tunnel..  # STAY SAFE  

# Versterking!