3. mrt, 2021

Het is alweer maart

Woensdag 3 maart 2021, de Nederlandse wereld mag weer een klein beetje open.. Winkelen op afspraak, naar de kapper en Marit mag af en toe weer naar school. We moeten het er voor nu even mee doen, het is nog niet anders.

Voor wat betreft onze sport ben ik zeer hoopvol! We gaan door met voorbereiden zoals gepland en we proberen onze vliegploeg de tweede week van april wedstrijdfit te hebben. Wordt nog wel een dingetje natuurlijk, er is nog geen duif buiten geweest J Maar daar komt snel verandering in hoor. Plan is om zondag de kleppen toch maar open te zetten voor de eerste rondjes, maar vooral voor het wennen van de jaarlingen op de juiste klep.

Afgelopen week was het echt even afzien in het vlieghok, de doffers waren helemaal wild en hadden werkelijk alleen oog voor het meisje. En dan moet je weer voeren in de bakken en ook de bijproducten moeten gegeven worden in de bak. Allemaal extra werk tijdens het verzorgen. Wat me dit jaar dik meevalt is dat de duivinnen snel hun tweede ronde leggen, op jongen van amper 16 of 17 dagen. Komt ook omdat er maar één jong bij ligt maar toch. De meeste koppels zitten dus alweer op de tweede leg te broeden en dat maakt het een stuk relaxter in de hokken.

De duivinnen gaan er vandaag vanaf, de jongen op de grond bij de doffers om nog ruim een week door papa gevoerd te worden. De eerste paar dagen zijn de duivinnen erg aan het zoeken en proberen ze om naar hun jongen/ eieren te komen, op een gegeven moment begrijpen ze het wel. En dan kan de training echt beginnen!

 

We hebben voor maandag 15 maart as. een afspraak staan bij Nanne Wolff, dan hebben we nog 4 weken om eventuele mankementen de kop in te drukken. En het is gewoon belangrijk dat de duiven gezond zijn als we wat meer van ze vragen.

In de kweekhokken is het rustig, daar zijn afgelopen weekend alle eieren uitgekomen. Deze ronde mogen de kwekers zelf groot brengen. Alle eieren van deze ronde waren bevrucht en zijn uitgekomen, goed teken als je het mij vraagt. Van een aantal kwekers weten we dat het waarschijnlijk de laatste jongen zullen zijn, de oude rakkers zijn op. Helaas, maar je weet dat het een keer gebeurt is. Hopen dat er nog een paar fijne jongen van komen en dat de oudere duiven het nog goed kunnen volhouden. Het moet geen lijdensweg worden voor onze vrienden, daar zijn ze te dierbaar voor.

Afgelopen zondag op bezoek geweest bij goede vrienden, de jongste zoon (17 jaar) heeft een mooi duivenhok gekregen. Hij is helemaal ‘besmet’ met het duivenvirus. Waarschijnlijk van zijn opa, die heeft ook bijna zijn hele leven duiven gehouden. Prachtig om te zien dat zo’n jonge vent zo enthousiast is. Hij heeft het goed voor elkaar, een mooi hok met 3 afdelingen en inmiddels ook de eerste duiven. 3 koppels waar hij zelf jongen uit kan kweken. Ik heb hem toegezegd dat er een mandje jongen uit Kloosterholt naar hem toe komt, proberen dat er gestart kan worden met een mooi ploegje jonge duiven.

Postduiven, het blijft een mooie hobby!  # STAY SAFE  

# Op de foto Evelina op eitjes en twee prachtige jongen in de schaal, heerlijk in de stralen van de ochtendzon.