24. feb, 2021

Soms heb je geluk

Het beste nieuws van onze minister president was toch wel dat de buitensporten weer mogen, weliswaar tot 27 jaar maar dit is voor onze sport een goed begin. Vorig jaar was dat een belangrijk criterium om wel of niet te mogen vliegen met onze duiven. Uiteraard moeten de protocollen weer kloppen en zeker net zo belangrijk.. de avondklok moet er ook weer af zijn, voor 21:00 uur op vrijdagavond alles in kannen en kruiken lijkt me moeilijk. Mits we s’ middags om 14:00 uur beginnen natuurlijk. Alles is mogelijk, dat hebben we vorig seizoen bewezen met elkaar!

En uit pure eigen belang.. Dat de kapper weer open gaat volgende week is toch ook wel héél belangrijk. Mijn haar is al zo lang dat ik nagefloten wordt op straat, ik ben al net een wichie haha.

In en om de hokken gaat het goed, het is opvallend rustig vergeleken bij vorige week. Zo langzaam aan beginnen de doffers weer te jagen, een verschrikkelijke gewoonte van postduiven. Je moet haast met een helm op de hokken in want voor je het weet heb je er een tegen je poffert aan. Als het jagen begint dan is het vaak nog een dag of vijf en dan kunnen de duivinnen eraf. Ik verwacht dat we gelijk na het weekend de duivinnen apart zetten, de doffers mogen dan de jongen verder alleen verzorgen / voeden. Als dat is gebeurt komt de rust echt terug en kunnen we beginnen met het uitlaten van de vliegploeg. Altijd spannend hier in de open vlakte, er komt altijd bezoek van de havik de eerste keren dat de ploeg los is.

In het kweekhok is de tweede ronde nu aan het aanpikken, donderdag / vrijdag zullen in alle schalen weer jongen liggen. Alle 26 eieren zijn bevrucht! 

 

Ik geef vaak af op de sociale media gesprekken, of eigenlijk de asociale media gesprekken. Ik ben niet zo van het negatieve in het openbaar.. Maar deze week heb ik ervaren dat er ook fijne duivencollega’s zijn, onbekenden die het goed voor hebben met ons. Het begon met een berichtje dat ik voorbij zag komen over een aantal duiven die verkocht zijn via GPS. Op exact die duiven had ik mee geboden en had graag de eigenaar willen worden, maar dat was helaas niet gelukt. Ik heb de nieuwe eigenaar gefeliciteerd met zijn aankopen en al snel kwam er een kort gesprek op gang. Nog tijdens het gesprek kwamen er berichtjes binnen dat die meneer waar ik mee in gesprek was toch wel een duistere kant heeft en het woord “oplichter” is veelvuldig genoemd. Ook de dag erna kwamen er nog twee berichten bij mij over deze meneer. Ik heb het bericht toch maar verwijderd en verder geen contact meer gehad, en die komt er ook niet meer natuurlijk.

Jammer dat er zulke mensen (boeven) zijn en gelukkig dat er mensen zijn die ons hier voor waarschuwen. Echt super bedankt iedereen!!

Op het werk is de Covid gelukkig weer onder controle, van de 90 collega’s hier op locatie zijn er uiteindelijk 33 positief getest de afgelopen twee weken. Inmiddels zijn 21 collega’s weer aan het werk, maar helaas ook nog één collega in het ziekenhuis. Op de IC met alle toeters en bellen, we hopen allemaal het beste!

Geniet van de duifjes, en als ze weer los gaan.. voor het beste (veiligste) resultaat moet u er even bij blijven.  # STAY SAFE  

# Op de foto een koppel uit het vlieghok, gewoon omdat ze mooi zijn.